Expositie Hilleke van Gils en Jet Laheij bij Panorama in Februari en Maart 2018

Expositie Schilderijen en foto's van Hilleke van GIls

Tot en met eind maart 2018 exposeert Hilleke bij Panorama, ze houdt van kleuren, letterlijk en figuurlijk. Ook is het voor haar een uitdaging om spanning te zoeken of het zelf spannend te maken door buiten het vierkant te treden. Creeren op schilderdoek en door fotografie zodat het bestaanrecht krijgt. Zowel bij het schilderen als bij het fotograferen wil ze graag iets toevoegen of juist dingen weglaten, uitvergroten of juist verkleinen, maar vooral liefst anders dan anders en zelfs gebruik maken van onverachte toevalligheden.

De doeken waarop vaak veel te zien is en die kleurrijk zijn, lenen zich ook voor bedrijven en instellingen in bijvoorbeeld vergader- en/of wachtruimtes.

Nog altijd is ze op zoek naar de kleur rood bij de eerste voorjaars zonnestraal met haar ogen dicht.

www.hillekevangils.nl/www.kleurkunst.com

Expositie Jet Laheij in Panorama

In februai en maart 2018 exposiseert Jet Laheij bij Panorama.
Jet Laheij is al vele jaren scheppend bezig als tuinontwerpster en juist dat creatieve aspect bracht haar ertoe om zich ook in de beeldende kunst te verdiepen. Na een tweejarige cursus bij de Nijmeegse keramist Toon Thijs begreep zij dat haar hart meer lag bij het omzetten van klei in brons. In 2004 sloot zij zich aan bij een bronsgietcollectief onder leiding van Loek Hambeukers in Beers.

Inspiratie voor haar beelden haalt Jet Laheij uit de vrouw, de natuur en figuratie. De laatste jaren is zij daarnaast geinspireerd geraakt door (corten)staal. Haar nieuwste project is een uitvergroot model van een vouwblaadje.

jetlaheij2

Jet Laheij is in 1950 geboren in Nijmegen. Zij heeft vele jaren gewerkt op de Nijmeegse universiteit en begon in 1989 aan de Hogeschool Larenstein aan de opleiding tot hovenier, zich met name toeleggend op tuinontwerp. Tot op de dag van vandasag combineert zij het ontwerpen met de beeldende kunst. Zij ziet zichzelf als schepper van beeldtaal.

www.jetlaheij.nl

Expositie van Hetty Jongepier in De Veste

hettyJongepierIn februari en maart 2018 zijn de schilderijen van Hetty Jongepier te zien in De Veste Brakkenstein. Hetty houdt van sterke kleuren en sterke vormen, zoals dat ook tot uiting komt in de schilderijen die ze maakt. Ze schildert met acryl, soms met olieverf en ook wel met oliepastel. Acryl ligt haar het beste, want daarmee kan ze snel schilderen. Dat kun je ook zien in haar werk: details zijn niet zo belangrijk. Het gaat om kleur en vorm. Het beeld is voor haar ondergeschikt, maar doet er wel toe: het is bepalend voor de compositie. Het liefst schildert zij landschappen en stadsgezichten, maar dan wel op haar manier. Het moet niet te traditioneel worden. Soms zijn het karakteristieke foto’s of delen ervan in een krant of tijdschrift die haar opvallen vanwege de kleur of compositie en die dan aanleiding zijn voor een schilderij.

hettyZij schildert - met tussenpozen - inmiddels zo’n jaar of vijfentwintig. Sinds ze twee jaar geldeden met pensioen is gegaan – ze werkte als juriste bij de provincie Gelderland – kan ze er meer tijd aan besteden en is ze ook begonnen met exposeren. Ze is tevens lid geworden van een paar amateur- schilderclubs.

Op de website van de Vereniging Chagall (http://www.verenigingchagall.nl) is meer van haar werk te zien. Het adres van De Veste is: Driehuizerweg 376, Nijmegen.

bezoekadres:

kalorama kent geen openingstijden en is altijd open.

Panorama :Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen

Telefoon: 024-6847777

Verpleegtehuis Veste Brakkenstein,

Driehuizerweg 376, Nijmegen