Expositie fotograaf Henk van Kooten (‘het portret’) en beeldhouwer Frans Diels in verpleeghuis Kalorama.


Henk van Kooten

Fotograaf Henk van Kooten exposeert van 1 augustus tot en met 30 september 2004 in verpleeghuis Kalorama.

Henk van Kooten opende in mei 1997 zijn fotostudio ‘het Portret’. Hij vestigde zijn naam met andere, nieuwe, moderne en prijswinnende fotografie. Henk van Kooten introduceerde zijn eigen-stijls, ándere fotografie en zal dat blijven doen. Blijvend vernieuwend. Met een verrassend oog. Niet alleen in portret- en bruidsfotografie, ook in bedrijfsreportages. Bedrijfsfotografie beleeft bij ‘het Portret’ een kritische facelift, dompelt creatief onder en belooft een veel grotere visuele impact. De optelsom van Henk van Kooten en ‘het portret’ is:

Vers, prikkelend, spannend, vernieuwend, gedreven, vol passie en beloofd.

Henk van Kooten is aangesloten bij de BIPP (british Institute of Professional Photography) en is tevens gekwalificeerd asl Fellow (FBIPP). Zie ook de website : WWW. HETPORTRET.NL

 

 

Frans Diels

Van maandag 2 augustus tot 20 september zijn in Kalorama te Beek bronzen en keramische beelden te zien van Frans Diels.
Frans Diels heeft zich jarenlang bezig gehouden met het vervaardigen van hoofdzakelijk functionele voorwerpen. Langzamerhand heeft hij zich bevrijd van de wat knellende ronde vorm. Niettemin blijven gedraaide elementen de bouwstenen voor de vrijere werkwijze van de beeldende expressie.

 

 

Dieren, uit de directe omgeving of uit een verder verwijderde wereld vormen het hoofdthema van deze expositie. Zelden worden zij geïsoleerd afgebeeld. Meestal in hun onderlinge relatie.

Zijn recente werk benadrukt de nietigheid van de mens. In de tweedelige ‘val van Sisyphus’ zien we hem in zijn strijd met de aarde en zijn lot, het onderspit delven. In zijn ‘ratrace’wodt een man, voortgestuwd door de tredmolen van zijn leven, in de vrije val meegesleurd.