Expositie Corrie Hofmeyer en

Bep Klaassen in Kalorama

Corrie Hofmeyer:Op 8 oktober aanstaande opent burgemeester Paul Wilbers in verpleeghuis Kalorama te Beek, de expositie van kunstschilderes Corrie Hofmeyer uit Malden.
In deze, inmiddels vierde, expositie laat zij nadrukkelijk zien hoe zich haar werk heeft ontwikkeld.


Corrie Hofmeyer is niet te vangen in een bepaald richting of school, maar is voortdurend experimenteel bezig met het onderzoeken en ontdekken van nieuwe technieken. Dat geldt ook voor het kleurgebruik, waar de stijl en het onderwerp op een natuurlijke wijze het kleurgebruik bepalen. Daarbij is de creatieve weg naar het eindresultaat belangrijker dan het resultaat zelf.

Eén aspect, dat stamt uit haar tijd als beroepsfotograaf, keert in al haar werk terug: het “spel met het licht”.
De te exposeren schilderijen zijn het best te benoemen als abstract met hier en daar een figuratief vleugje. Als techniek bij deze nieuwe serie werken, maakt de kunstenares gebruik van acryl en Oost-Indische inkt met aquarel.


De expositie in Kalorama loopt van 8 oktober tot 29 november en is dagelijks te bezichtigen. De toegang is gratis

 

.

Bep Klaassen:

Na een aantal jaren boetseren in klei en was voor bronzen beelden, is Bep Klaassen 15 jaar geleden begonnen middels lessen bij Peter Dekkers met beeldhouwen in steen. Dat is haar passie gebleven. Ze heeft zich niet willen vastleggen in thema's en stijl. Elk beeld staat op zich. De ene keer figuratief, dan weer abstracte beelden. Gemaakt uit Portugees carrare marmer, belgisch hardsteen en zwart marmer. Ook gebruikt ze bronsafval samen met deze steensoorten. Ze hoopt nog lang door te gaan in "het zacht maken van steen".