Expositie “Kalorama Centraal”.

In de maanden augustus en september 2008 exposeren 5 leden van de Fotoclub Focel uit Elst hun foto’s over het verpleeghuis Kalorama in Beek-Ubbergen.

 

 

 

 

 

Verpleeghuis Kalorama.

Het verpleeghuis is mooi gelegen in de heuvels rondom beek.De omgeving is hier prachtig met veelgroen en statige bomen. Voor de hoofdingang bevindt zich een uitnodigend terras met uitzicht over het dorp. In de zomer kunnen de bewoners van Kalorama hier rustig genieten van een kopje koffie in de zon. Bij binnenkomst in het verpleeghuis valt direct de verzorgde inrichting met haar warme uitstraling op.

In Kalorama zijn steeds wisselende exposities te zien. Deze exposities vormen een belangrijke culturele impuls: de bewoners, de personeelsleden en bezoekers kijken hier telkens weer naar uit.

De expositie.


Deze expositie geeft een alledaags beeld van het huis en haar bewoners. De foto’s zijn door de 5 clubleden van Focel op een zelfde dag in juni gemaakt en vormen een indruk van het dagelijks leven in en rondom het verpleeghuis. De bewoners en het personeel staan hierbij centraal.

De geëxposeerde foto’s zijn gemaakt door:


Suzanna Kolenbrander
Wil van Ophuizen
Wil Boerema
Barbara van Meegen
Peter van Eck
Fotoclub Focel .

Deze fotoclub bestaat al sinds 1986 telt momenteel 19 leden. De club heeft als doel de amateurfotografie te stimuleren in de breedste zin van het woord. Er worden o.a. fotobesprekingen en lezingen in georganiseerd. Deze avonden vinden plaats in zaal “De Wieken” in Elst (gld). Daarnaast is er aandacht voor techniek, zowel analoog als digitaal. Tevens worden er workshops en foto-uitjes georganiseerd. Het project is een initiatief van één van de leden van de fotoclub.

Informatie over de fotoclub is te vinden op de website www.focel.nl. Informatie over deze expositie is te verkrijgen bij onze voorzitter, Suzanna Kolenbrander (telefoon 026-4720347).

De expositie zal vanaf 2 augustus 2008 in Kalorama te zien zijn.
Het bezoekadres is:
Nieuwe Holleweg 12 in Beek-Ubbergen.
De openingstijden zijn dagelijks van 10.00 tot 20.30 uur.