Expositie van Dré van Heijst, Addy Groos-van Gelder en Marilynn Visser-Geesink in Kalorama

Van 3 oktober tot  28 november 2008 exposeren Dré van Heijst, Addy Groos-van Gelder en Marilynn Visser-Geesink in verpleeghuis Kalorama. Dré met beelden, Addy met aquarellen, etsen, gouaches en pentekeningen, Marilynn met aquarellen.

Dré van Heijst

Woont in Mariaheide bij Veghel. Beeldhouwen is een fijne hobby geworden na zijn pensionering. Een workshop bij Atelier500 in Veghel  maakte hem erg enthousiast.

Gedurende twee jaren volgde hij de cursus beeldhouwen bij het Pieter Breughel Instituut (cultureel-educatief centrum) in Veghel welke werden gegeven door de kunstenaars Willem v.d. Wal en Hester Pilz.  Daarbij heeft hij gedurende een korte periode begeleiding gekregen van Ine de Cock uit Nederasselt. Komend jaar krijgt hij les van Harriet Raaijmakers van Aterlier500 in vormgeving. Zijn beelden zijn figuratief of abstract van karakter. 

 

 

Addy Groos-van Gelder


In 1982 begon ze met aquarelleren. Lessen in aquarel, tekenen, gouache, pentekenen enz. volgde ze gedurende drie jaar bij Louis van Kilsdonk. Bij Hannie van Swelm breidde ze de aquareltechniek uit en ze begon in 1993 zelf les te geven in deze techniek. In de loop van de jaren heeft ze zich door zelfstudie de andere technieken steeds meer eigen gemaakt. Het etsen en de grafische kunst in het algemeen zijn haar door Ger Driessen aangeleerd. Met veel enthousiasme heeft ze zich verdiept in deze techniek

Marilynn Visser-Geesink

Ruim 25 jaar geleden is Marilynn Visser-Geesink begonnen met schilderen, eerst in olieverf vervolgens met aquarel  en de laatste 10 jaar werkt ze hoofdzakelijk met acrylverf. Daarnaast ben is ze begonnen met etsen en andere grafische technieken.

Haar interesse voor andere, vaak oude culturen zijn regelmatig terug te vinden in haar  schilderijen waarbij ze graag met het paletmes werkt.

Haar liefde voor het schilderen geeft ze graag door, doormiddel van het geven van workshops en cursussen

Bezoekadres:

Nieuwe Holleweg 12

Beek Ubbergen

Tel: 024 6847777

kaloramakunst@gmail.com