Expositie van Hans van der Maarel en Joke Melchers-Aarts in Kaloram

Hans van der Maarel

Hans van der Maarel exposeert in verpleeghuis Kalorama van 1 juni tot en met 31 juli.
De Ooijse fotograaf: Hans van der Maarel laat zich graag verrassen. Zo lijkt het althans als men hem bezig ziet met het maken van foto’s. Schijnbaar doelloos zwerft hij door een landschap. Vaak is dat de prachtige Ooijpolder .

Af en toe staat hij stil, want het licht op een bepaalde plek valt zo mooi. Dat is het moment. Met de camera als instrument begint de zoektocht: kader zus, kader zo. Dichtbij, dichterbij, ver af. Diafragma tikkeltje dicht, tikkeltje open. Spelen met de focus. Alle foto’s die op dat moment gemaakt worden zijn geslaagd. Totdat hij ze -terug in de studio- bekijkt. Weinig van de gemaakte opnamen doorstaan de selectie. Pas als de foto mij raakt mag hij ‘blijven’.

Hans van der Maarel is een fotograaf van het moment. Hij volgt daarin altijd de impulsen van zijn hart. De foto’s waarmee hij zich presenteert hebben een ding gemeen: de plaat 'raakt'. Wat zijn oog ziet, dat laat hij zijn camera maken. Hij werkt in vier categorieën: portret, landschap, abstract en modelfotografie .

De expositie in verpleeghuis Kalorama toont een aantal locaties in Beek en omgeving. De meeste hiervan in zwart wit. Herkenbare plekken op een bijzondere wijze vastgelegd. Daarnaast is er ruimte voor abstracte afbeeldingen en enkele portretten: kleurrijk en wat moeilijker te doorgronden. Laat U net als hem verrassen!

Alle werken zijn te koop. Meer werk van hem is te zien op de website: www.footoos.eu . De website: www.foto-grafie.nl toont een luchtige variant van zijn manier van werken: portretten in een lijstje. U kunt contact opnemen via het e-mailadres: info@footoos.eu.

Beeldenexpositie van Joke Melchers-Aarts

Van begin juni tot en met eind juli 2009 exposeert Joke Melchers-Aarts in verpleeghuis Kalorama. Ze is heel toevallig ongeveer 15 jaar geleden in aanraking gekomen met klei Een liefde voor het leven. Daarvoor heeft ze geschilderd in aquarel en olieverf. Na eerst alleen vormen bakken en uitgaande van ronde vormen,wilde ze de klei een kleur geven en is toen een cursus glazuren gaan volgen. Haar inspiratie komt vooral uit de liefde voor dieren en andere culturen.

 

 

 

 

Het werk is handgevormd en ze maakt hoofdzakelijk gebruik van grove shamotteklei.Behalve dieren en beelden maakt ze ook schalen en potten uigaande van een bolvorm .Verder geeft Joke als vrijwilliger les aan twee groepen in nijmegen.

Joke is 72 jaar en komt uit Wijchen. Ze komt vaak op Kalorama omdat haar zus daar woont op de afdeling doofblinden. Ze zag daar regelmatig mooie beelden en schilderijen en kwam zo op het idee er zelf eens te gaan exposeren.


kunstcommissie Kalorama

Nieuwe Holleweg 12

024-6847777

Beek-Ubbergen