Expositie beelden en schilderijen van Yvonne Gilsing bij verpleegtehuis Kalorama

Van begin augustus tot en met eind september exposeert Yvonne Gilsing bij Kalorama.

Al op jonge leeftijd was Yvonne geboeid door tekenen, schilderen en boetseren. Dit resulteerde in het behalen van een lesbevoegdheid handvaardigheid en tekenen in 1972.

Aan het cultureel centrum de “Lindenberg” te Nijmegen volgde ze in de zeventiger en tachtiger jaren verschillende cursussen tekenen/schilderen en boetseren/beeldhouwen.

Ze heeft ruime ervaring als vakleerkracht beeldend vormen en tekenen.

In 1993 behaalde ze het diploma creatief therapeut beeldend aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Sinds die tijd is ze werkzaam in die functie bij de GGz Nijmegen.

Sinds enkele jaren volgt ze schilderlessen bij Karin Elfrink, beeldend kunstenaar te Nijmegen.


Op dit moment gaat haar belangstelling in het beeldend werk uit naar tekenen en schilderen, maar ook naar ruimtelijk werk, vooral in hout en steen.

Het nog tamelijk ongerepte landschap in haar directe woonomgeving is een van haar inspiratiebronnen. Daarnaast wordt ze beïnvloed door de natuur en cultuur die ze op haar reizen ontmoet. Dit vertaalt zich in haar werk naar overwegend organische vormen, zowel bij schilderen als beeldhouwen.

Ze schildert voornamelijk met acrylverf. Waar ze aanvankelijk vooral in aardkleuren schilderde, ontstaat nu een grotere variatie in kleur en kleurintensiteit. Het licht dat ruimten en vormen doet ontstaan, speelt in haar werk een belangrijke rol. In de laatste periode staat water in verschillende verschijningsvormen centraal, zoals stromend, stilstaand, spattend en spiegelend.

Beeldhouwen doet ze voornamelijk in hout en zachtere steensoorten als serpentijn, opal en mergelsteen. De vormen ontstaan voornamelijk intuïtief, tijdens het werken vanuit de ruwe steen. In de laatste periode zijn ook vogelvormen ontstaan uit wrakhout en wilgentenen.


Kalorama

Nieuwe Holleweg 12

Beek Ubbergen

024-6847777

de expositie is altijd te bezichtigen