Ria Strijker en Coby Dam exposeren van 1 oktober 2009 t/m eind november in Kalorama

 

Ria Strijker ( schilderijen)

Ria Strijker uit Druten is begonnen met schilderen in 1995 met olieverf in realistische stijl, en heeft een aantal jaren les hierin gehad.

Ze heeft deelname aan diverse exposities op haar naam staan in onder meer Druten en Beneden Leeuwen, Wijchen en Beuningen maar ook in Nijmegen.

Vorig jaar heeft ze de Talens Talent Online kunstprijs gewonnen met het thema koeien.

Ria Strijker is een enthousiaste schilderes,die sinds 2000 ook haar eigen schildersclubje heeft en aan wie ze wekelijks met veel plezier de schone kunsten probeert bij te brengen.

Samen met dit clubje heeft ze ook al een paar maal een expositie in het land van Maas en Waal gehad,en in 2010 komt er weer een expositie aan.

Haar eigen werk bestaat voornamelijk uit realistische schilderijen, vooral de dieren en hun omgeving hebben haar voorkeur o.a. wolven en honden en andere dieren,maar ook vreemde culturen indianen en Afrika,portretten / trouwportretten in z.g. sepia-kleur,natuurlandschappen, bloemen en stillevens vind ze erg leuk om te schilderen,maar haar grote passie ligt toch bij de dieren.

Het gebruik van olieverf is voor haar absoluut de eerste keuze omdat hier de briljante kleuren en het licht van binnenuit het mooist zijn,maar ook de mogelijkheden met olieverf,maar ook het geduld wat je moet opbrengen om laag voor laag een schilderij op te bouwen is een enorme uitdaging.niet altijd even gemakkelijk maar wel boeiend om te proberen steeds beter te leren schilderen

Coby van Dam ( beelden)

Is autodidact, dat wil zeggen geen kunstacademie , hoewel ze wel een poging heeft ondernomen om er op te komen maar er waren te veel aanmeldingen dat jaar,

dus heeft ze zich via goede en ervaren docenten en kunstenaars toch kunnen ontwikkelen heeft een eigen stijl - is nu zelf docent en geeft boetseer cursussen in haar eigen atelier.

 

 

 

 

 

 

Studio C e e D e e

Haar grote liefde gaat uit naar hakken in steen. Vooral belgisch hardsteen en marmer hebben haar voorkeur hoewel ze Albast ook heel interessant vindt vanwege het licht wat je erin kunt vangen.

Met klei werkt ze voornamelijk om er kopjes van haar kleinkinderen van te maken en in het werken met haar cursisten door de jaren heen heeft zij haar werk veel geexposeerd

oa bij bedrijven – galeries – kunstmarkten - ’t kerkje in Hees en de laatste jaren samen met de beeldhouwgroep uit Nijmegen “Groep 85 “ in diverse beeldentuinen en galeries in Nederland en Duitsland