Expositie Wilma Bertrams bij Kalorama

Van 1 april tot en met eind mei exposeert Wilma Bertrams bij verpleeghuis Kalorama. Naast haar baan als re-integratieconsulent is zij beeldend kunstenaar wat haar een belangrijk evenwicht biedt tussen denken en doen.

Haar interesse in natuur maar vooral in mensen is altijd groot geweest. Na haar middelbare school heeft zij een pedagogische opleiding afgerond en gewerkt als peuterleidster bij verschillende intensieve speelzalen voor kinderen in achterstandswijken. Ze kon naast het begeleiden van ouders en kinderen daar veel creativiteit in kwijt. Ze heeft in die tijd ook creatieve cursussen gegeven aan ouders en belangstellenden.

Sinds 2000 is ze van beroep re-integratie consulent en zie je de interesse en de passie in het werken met mensen opnieuw terug. Dit zie je ook in haar kunstwerken. Mensen spelen bijna altijd een belangrijke rol hierin.

Ze houdt van de diversiteit in haar werk als re-integratieconsulent. Zo komt ze op veel verschillende werkplekken en begeleid ze mensen met of zonder beperking.

Elke keer geven zij haar weer opnieuw inspiratie en “dwingen” zij haar tot creatief denken.

Ieder individu vraagt weer een eigen benadering. Op die manier leert ze veel van hen maar leert ze ook zichzelf steeds beter kennen.

Wanneer ze schildert of beeldhouwt ziet ze dit altijd als een stukje verwerking van haar dagelijkse bezigheden. Ze schildert vaak intuïtief en laat zich leiden door gedachten en gevoelens die op dat moment spelen.

Om haar creativiteit meer tot uiting te laten komen en haar techniek te verbeteren, is ze in 2008 begonnen met Beeldhouwen aan de Kunstacademie Arendonk te België, deze opleiding duurt 5 jaar en hoopt hem tegen die tijd met positief resultaat af te ronden.

Ze hoopt dat u plezier beleeft wanneer u haar werk bezichtigt.

 

Kalorama is altijd geopend

Kalorama

Nieuwe Holleweg 12

Beek-Ubbergen

024 684 7777

kaloramakunst@gmail.com