Expositie van schilderijen van Cor Melchers en beelden van Pluis van der Ven-Leopold bij Kalorama

Cor Melchers: schilder van naïef-expressionistische schilderijen


Van begin augustus tot en met eind september 2010 exposeert Cor Melchers zijn schilderijen bij Kalorama. Cor Melchers (geb. 1954)woont en werkt in Huissen.Van beroep onderwijzer zijnde, maakt hij gebruik van ervaring met kinderen en hoe ze omgaan met verf.
Hij maakt naïeve schilderijen op een manier die veelkleurigheid en een grote mate van expressie in lijnenspel en vlakvulling laten zien. Hij schildert naar een harmonische behoefte aan simpelheid in de voorstelling.
Voornamelijk zijn landschappen en stadsgezichten maken veel bezoekers van zijn regelmatige exposities vrolijk .Zijn stijl laat ook sporen zien van een bekend naïef schilder; Toon Tieland.


De laatste jaren zijn er op kunstplaatsen en galeries diverse exposities van zijn werken geweest.
Met name die in Alkmaar,Nijmegen , Groningen,Ede, Amersfoort, Amsterdam, Deventer en Museum Slager in Den Bosch, waren een groot succes.
Ook workshops worden door Cor Melchers verzorgd. Dit gaat 4 keer per jaar plaatsvinden in het Dominicanenklooster te Huissen.Daarnaast verzorgt hij workshops schilderen voor een dag op locatie als recreatie, of bedoeld als teambuilding.
Voor meer informatie over Cor Melchers ,de workshops en zijn naïef expressieve stijl, kunt u zijn eigen website raadplegen: :www.cormelchers.nl of mailen naar c.melchers@wanadoo.nl.

Beelden van Pluis van der Ven-Leopold


Pluis van der Ven is werkzaam als geestelijk verzorger binnen Stichting Kalorama. Op een creatieve manier bezig zijn is iets wat bij haar hoort. Iets vormgeven wat er nog niet is blijft telkens weer een uitdaging. Niet alleen als geestelijk verzorger binnen de muren van Stichting Kalorama maar ook in haar privé leven.

 

 

 


Al jaren lang is ze bezig om met klei of in steen de werkelijkheid op een bepaalde wijze weer te geven.Steeds opnieuw proberen de juiste vorm te vinden waarvan het oog zegt: ik ben tevreden.
Op dit moment heeft ze les van een docent/steenhouwer die haar het hakken in steen probeert bij te brengen. Ook daarin ervaart ze dat steenhouwen echt een ambacht is. “ Stapje voor stapje word je meegenomen in het proces van kijken, de juiste houding aannemen, het goede gereedschap hanteren, de juiste wijze van hakken en het zoeken naar de vorm “ zegt ze. Steeds opnieuw vraagt ze zich af: is dit wat ik wil!?
Ze vindt het heerlijk om zo een aantal uren in de week bezig te zijn. Uiteindelijk wordt er iets geboren dat er daarvoor nog niet was.Een creatief proces van scheppen. Zo vallen de passie voor het werk en de passie voor een hobby samen.

 

Kalorama is altijd open

informatie: 024-6847777

bezoekadres: Nieuwe Holleweg 12, Beek-Ubbergen