Expositie Wim van der Heijden bij Kalorama en expositie van

Wim van der Heijden bij Kalorama

Vanaf 2 februari tot en met eind maart exposeert Wim van der Heijden bij verpleegtehuis Kalorama.

Wim van der Heijden is een geboren Nijmegenaar, studeerde aan de Arnhemse Academie voor Beeldende Kunsten. En heeft vanaf 1990 de bevoegdheid docent beelden. Naast zijn eigen beeldend werk is hij werkzaam als begeleider / docent tekenen & schilderen, (digitale) fotografie, decoratie en webdesign.

 

 Kleur en licht in combinatie met strakke (geometrische) vormen zijn de belangrijkste kenmerken van zijn werk. In zijn werk gaat hij uit van zuivere kleuren, zo min mogelijk vermengd met een andere kleur ( of kleuren) om het helder en zuiver te houden werkt hij overwegend met het paletmes, zodat er ook weinig tot geen vermenging ontstaat. Mede hierdoor onstaat er een structuur op het doek waardoor er tevens meer dynamiek in komt. Licht heeft hem altijd gefascineerd en daarom probeert hij altijd in zijn werk de uitstraling van licht weer te geven. Door beide elementen, kleur en licht, te gebruiken probeert hij energie en kracht in het werk te leggen die hij zelf ervaart tijdens het werken. Het is voor hem een uitdaging om middels heldere kleuren en contrasten in combinatie met perspectief op het doek een eenheid te creëren.

Het vrij schilderen in abstracte stijl heeft zijn voorkeur. Als materiaal wordt olieverf op doek gebruikt met zeer contrastrijke kleuren en een duidelijke structuur. De fascinatie voor het materiaal, de mogelijkheden maar ook de beperkingen daarvan is zijn uiteindelijke drijfveer. Het materiaal vraagt tijdens het werk soms nieuwe invalshoeken waarop hij meteen reageert; hierdoor ontstaan steeds nieuwe ontdekkingen of verrassingen. Hij werkt vanuit het idee dat bij het maken van een werkstuk het materiaal en de maker een evenredig aandeel hebben in het uiteindelijke resultaat. Het materiaal beïnvloedt in sterke mate zijn manier van werken. In combinatie met het formaat en enkele strakke vormen en lijnen wordt het uiteindelijke resultaat veelal bepaalde door de kleur en de structuur van de verf zelf

Verder is hij jaren werkzaam als activiteitenbegeleider / docent schilderen bij dagbesteding Pluryn en geef daar teken- en schilderles aan mensen met een lichamelijke beperking. Zijn doel is hierbij dat juist deze groep mensen middels beeldend werken bij zichzelf iets ontdekken en ontwikkelen wat niet ( meer ) mogelijk leek en mede daardoor weer erkenning en waardering terugvinden bij zichzelf en bij anderen.

Website: www.wvanderheijden.nl ;

tel: 024-3584795

Verpleegtehuis Kalorama

Nieuwe Holleweg 12

Beek-Ubbergen

Kalorama is altijd open

info: 024-6847777

Expositie van glaskunst van Gerda Berns-Bolder in “de Veste” te Nijmegen

Gerda Berns-Bolder uit Huissen exposeert met haar glaskunst van 2 februari tot 30 april 2011 bij verzorgingshuis De Veste te Brakkenstein (Nijmegen)

Ze heeft al vaker in de streek geëxposeerd met haar glaskunst in de Tiffany techniek Ook staat ze regelmatig op kunstmarkten in Arnhem, Wijk bij Duurstede, Wijchen, Ootmarsum en Hoorn.

Na enkele jaren studie bij een glazenier in Bemmel ben is ze uitgegroeid tot een voortreffelijk vertolkster van vormen en kleuren, gevat in een Tiffany-techniek. Het lijnenspel geeft een fijne uitstraling aan deze glaskunst. Haar sterke kant zijn de sublieme schakeringen van bijzondere kleuren. Dit opgeteld bij het vermogen professionele afwerking te realiseren, krijgt de glaskunst in de Tiffany-techniek door haar weer opnieuw de glans die het verdient. Haar feeërieke raamkunstwerken zijn veel gevraagd en vinden aftrek in binnen- en buitenland.

Haar werk komt het best tot zijn recht als het voor een raam hangt of als het als lamp verwerkt wordt .Ook werkt ze in opdracht naar de wens van haar opdrachtgever. Wilt u meer weten over deze techniek, neem dan contact met haar op:

e-mail adres: : b.j.berns@kpnplanet.nl

Verzorgingshuis de Veste

Driehuizerweg 376

Nijmegen (Brakkenstein)

024 - 684 7777