Expositie van sierraden van Leonie Megens en Dicky van Leth en schilderijen van Els Braam in verpleegtehuis Kalorama

In de maanden April en Mei exposeren Dicky van Leth en Leonie Megens in het verpleeghuis Kalorama met sierraden en Els Braam met schilderijen.

Dicky van Leth

Dicky (van Leth) de Ruiter is een geboren Nijmeegse. Ze woonde met haar gezin regelmatig in het buitenland: Zuid Amerika, Afrika en Bangladesh.
Na haar verblijf in het buitenland is zij 25 jaar geleden met edelsmeden als hobby begonnen. Mogelijk speelden de genen een rol hierbij: haar vader, Jan de Ruiter was juwelier in Nijmegen.

Zij begon haar hobby met een opleiding in het Kunstcentrum De Lindenberg in Nijmegen. Momenteel is zij daarmee bezig bij het ‘Creatief Centrum Nijmegen (Tolhuis)’.
Thuis heeft zij een klein atelier waar zij ook regelmatig met haar hobby bezig is.

In de afgelopen jaren heeft zij zich kunstzinnig verder ontwikkeld in het vervaardigen van sieraden in de ruimste zin. 
Voor haar sieraden maakt ze gebruik van een grote verscheidenheid aan materialen, zowel in enkelvoud als in een combinatie van die diverse materialen..

Zij werkt met zilver, goud, glas, edelstenen, schelpen, kralen en een variëteit aan andere materialen.
De kleur en vorm van haar sieraden variëren van klein tot groot en laten een enorme verscheidenheid van vormen en kleur zien. Deze vorm en kleur zijn voor Dicky de basis bij het adviseren van toekomstige draagsters (dragers) over het gebruik van haar werk.Zij is van mening dat elk van haar sieraden bij een bepaalde persoon past, dat betreft zowel kleur als vorm en grootte.
 
Haar werk en stijl is een product van haar slogan:“Met mijn sieraden breng ik kleur op jouw lijf!”

Dicky van Leth,  De Geerkamp10-56, Nijmegen; tel: 024-3778841; Mob: 0622337102
dickyvanleth@upcmail.nl

 

Leonie Megens

Leonie Megens is een autodidact in het ontwerpen en vervaardigen van exclusieve sierraden. Haar eerste ontwerp stappen heeft zij op de Lindenberg, huis voor kunsten te Nijmegen, gezet. Na het bestuderen en “ onder de knie”krijgen van de techniek van het edelsmeden, heeft zij deze vertaald naar haar eigen smaak en gevoel voor vorm.
Leonie Megens verwerkt in haar sierraden veel edelstenen. Deze stenen, die zij veelal zelf vindt of voor haar worden meegenomen van bijzondere of exotische plaatsen in de wereld, zijn vaak haar uitgangspunt. Zij laat zich inspireren door deze edelstenen.

Leonie Megens laat zich niet weerhouden door de tradities die van oudsher behoren tot het smeden van edelmetaal. Zij laat zich leiden door haar eigen gevoel voor vorm – verhoudingen en stijl. Een combinatie die al haar sierraden zo bijzonder en uniek maken.

Els Braam

Van zondag 3 april tot vrijdag 28 mei heeft Els Braam een expositie in Kalorama te Beek-Ubbergen. Ze is begonnen met figuratief te schilderen en een aantal jaren later met abstract werk. Zij werkt veel met verschillende materialen om daarmee reliëf op het doek te creëren. Ze schildert met acryl en olie waarbij ze en met bonte kleuren als rustige natuurlijke tinten werkt.

Haar creativiteit blijft ze steeds verder ontwikkelen door veel te experimenteren. In Bergharen heeft ze haar schildersatelier waar ze de rust vindt om te werken.

Op zondag 3 april is ze vanaf 14.00 uur tot 17.00 uur in Kalorama aanwezig.

Kalorama is altijd open

Kalorama is altijd open
Nieuwe Holleweg 12
Beek Ubbergen
024 684 7777