Exposities van Sieraden van Marjolein de Man en Schilderijen en Tekeningen van Wolter Bomert in Verpleeghuis Kalorama en Kerstexpositie in “de Veste" en Kalorama

Expositie van Sierarden van Marjolein de Man in Verpleeghuis  Kalorama

Tot en met eind November zijn de sieraden van Marjolein de Man te zien in verpleegtehuis Kalorama.
Marjolein de Man (Rotterdam, 1963) maakt sieraden met een bijzonder karakter. Haar voorkeur gaat uit naar het werken met ongewone, niet voor de hand liggende materialen, zoals touw, rubber, materialen uit de natuur, papier en vilt. Meestal ontstaan haar sieraden al doende en werkt ze niet volgens een schets of ontwerp. Al werkend worden nieuwe manieren ontdekt om een materiaal te verwerken of te gebruiken en dat geeft vaak het leukste, spannendste en meest verrassende resultaat.
Omdat ze uit gaat van toevalligheden en materialen die op haar pad komen betekent dit vaak dat er van een sieraad maar een paar exemplaren gemaakt is en dat een volgende er weer heel anders uit zal zien. Sieraden kunnen op elkaar lijken, maar zijn nooit hetzelfde.
De sieraden die ze maakt zijn geen “juwelen”  en hebben geen eeuwig karakter. Je kunt ze zien als grapjes of als tijdelijke toevoeging aan jezelf. Veel van de sieraden van Marjolein de Man zijn vergankelijk. Dit komt door het materiaalgebruik. Over het algemeen reageren natuurlijke materialen op lucht, licht, vocht e.d. Dat zorgt ervoor dat een sieraad “vergaat” al naar gelang de keuze van het materiaal. Sommige sieraden gaan een jaar mee, andere sieraden langer.
Marjolein de Man nodigt je uit om naar haar sieraden te kijken als een prettige ervaring of een bijzondere ontmoeting: een goed gesprek, een mooie film, een kleurrijk boeket of een smakelijke maaltijd. Dingen die verdwijnen maar waaraan je een goede herinnering bewaart!
Website: www.marjoleindeman-sieraden.nl

Schilderijen en tekeningen van Wolter Bomert

Tot en met eind November zijn in verpleegtehuis Kalorama schilderijen en tekeningen te zien van Wolter Bomert. Na zijn pensionering legde hij zich toe op tekenen en schilderen en volgde een cursus bij kunstenaar Frans de Groot.  In 2009 is hij verhuisd naar een appartement in “de Veste” waar hij eerder exposeerde met deze tekeningen en schilderijen.
Te zien zijn verschillende thema’s zoals op grottekeningen geïnspireerde schilderijen en surrealistisch aandoende zelfportretten. 

Kerstexpositie in “De Veste” en in Kalorama

Vanaf heden tot en met januari is in “de Veste” weer de jaarlijkse kerstexpositie. Met werken van Andrea Ruijters, Ien Wildenburg,Jos Wesseling en aanvullingen van bewoners en personeel. Ook in Kalorama begint in December de kerstexpositie met werk van personeel en bewoners.

 

 

Adressen:

Hoofdvestiging verpleegtehuis Kalorama
Nieuwe Holleweg 12
Beek-Ubbergen  
“de Veste”
Verzorgingshuis de Veste
Driehuizerweg 376
Nijmegen (Brakkenstein)
Einde persbericht Kunstcommissie Kalorama
Kunstcommissie Kalorama
nieuwe Hollweg 12
Beek-Ubbergen
024-6847777
PR: Jan Schreurs
kaloramakunst@gmail.com
kalorama is altijd open

 Adressen:

Hoofdvestiging verpleegtehuis Kalorama

Nieuwe Holleweg 12

Beek-Ubbergen

 

“de Veste”

Verzorgingshuis de Veste

Driehuizerweg 376

Nijmegen (Brakkenstein)

 

Kunstcommissie Kalorama

nieuwe Hollweg 12

Beek-Ubbergen

024-6847777

PR: Jan Schreurs

kaloramakunst@gmail.com

kalorama is altijd open