Expositie van Marga Reijmer met schilderijen en Hanneke Botterweg in verpleegtehuis Kalorama en Expositie van Thea Schouten-Kooistra met aquarellen in “veste Brakkenstein”

Schilderijen van Marga Reijmer

Marga Reijmer geboren is in Nijmegen in 1950. Ze presenteert van augustus tot en met oktober haar schilderijen met een heel eigen gezicht. Ze maakt uitgesproken moderne, abstracte schilderijen. Daarin spelt ze met pure vorm; waarbij de kleuren de basis vormen van haar schilderkunst. Haar voorkeur ligt bij vrolijke intense kleuren.


Vaak werkt ze zonder vooropgesteld plan, laat haar gedachtes de vrije loop en werkt abstract en expressief. “Iets nieuws creëren is heerlijk! “ aldus Marga. Steeds gaat ze weer een uitdaging aangaan met het lege, witte vlak.
Ze werkt voornamelijk met acryl verf op linnen. Ze hoopt dat U haar kunstwerken waardeert, en dat deze bij u de emotie raken.

 


Mocht u geintresseerd zijn in een van haar werken dan kunt u contact met haar opnemen. Tel. Tel. 0247852701 Mobiel 0641813511

 

 

Beelden van Hanneke Botterweg

Rust en ruimte.

Opgegroeid in Friesland, dus opgegroeid met weidse luchten en ruimte om je heen.
“zet mij maar een poosje op een eiland, ik zou me niet vervelen”

Hanneke Botterweg heeft de laatste jaren haar hobby boetseren weer opgepakt. Tijdens de periode waarin ze werkte kwam het daar niet van, maar altijd wel was ze in haar hoofd bezig met vormen.
Nu is er tijd voor en is ze graag bezig met klei of boetseerwas, met kralen,  en met de pen, want schrijven doet ze ook.

Hanneke is graag buiten en geniet van kleine details en van het open veld.
Ze laat zich inspireren door vormen uit de natuur, en door “ruimte”.
Het werken met klei was al lang een liefhebberij, het werken met was heeft ze een aantal jaren geleden voor het eerst gedaan, tijdens een korte cursus bronsgieten.
Het proces van de verloren-wasmethode is arbeidsintensief maar heel boeiend en daagt uit tot meer!

In deze tentoonstelling zijn enkele beelden van Hanneke te zien.
Hoe klein het beeld ook is, er is altijd een rol voor de ‘ruimte’ eromheen


Expositie Aquarellen Thea Schouten in de Veste Brakkenstein  vanaf 3 febr.2012 t/m eind maart 2012

 

 

 

Thea Schouten-Kooistra vond het erg leuk om gevraagd te worden voor een expositie in de Veste  Brakkenstein  te Nijmegen.
Aquarelleren is een hobby van haar en het schilderen geeft haar veel plezier en tevens ontspanning. Ze is daar al heel lang mee bezig. Samen met een vriendin heeft ze les gehad van Mevr. E.H.M.Thomassen-Veenhuis van atelier Kievitshof in Heumen.
Haar voorkeur gaat uit naar het schilderen van bloemen. Maar ze kan door vele andere facetten geinspireerd raken, bijvoorbeeld  door vakantie-impressies. Zoals op vakantie in de Bourgogne. Je ziet daar de leukste huizen, boerderijtjes en schuren. Ze schildert dan naar aanleiding van zelfgemaakte foto’s
In haar werkzame leven is ze kleuterleidster geweest en dat vond ze prachtig werk.

Daarom schildert ze ook veel kindertaferelen. Met zestig jaar is ze met pensioen gegaan en geniet nu volop van de dingen waar ze bezig is.Ze hoopt dat een ieder er een hoop plezier aan zal beleven.

Adressen:


Hoofdvestiging verpleegtehuis Kalorama:
Nieuwe Holleweg 12
Beek-Ubbergen  


“de Veste” Brakkenstein
Verzorgingshuis de Veste
Driehuizerweg 376
Nijmegen (Brakkenstein)