Expositie van schilderijen van Lise van Rheenen in Kalorama en Schilderijen van Cornélie Metselaar in “de Veste”


Lise van Rheenen bij Kalorama


Lise exposeert van 5 april tot en met 28 mei in Kalorama. De  opening van de expositie bij Kalorama is  op 22 april van 15:00 tot 17:00 uur.  Lise van Rheenen heeft haar passie voor schilderen ontdekt in 2008. Sindsdien is zij niet meer gestopt met schilderen.  Haar meeste werken:  van natuur, stadsgezicht tot portret zijn met  Acrylverf geschilderd en sinds kort heeft zij ook het werken met olieverf ontdekt.  

 

 


Haar speciale kleurgebruik is kenmerkend voor haar, ook het soms tot in detail uitwerken van de verschillende  onderwerpen.
Haar tweede schildering met als titel “unfinished”  bleef  werkelijk onafgemaakt  omdat ze, zoals ze zei: “… ik anders net zo goed een foto had kunnen ophangen.” 
Verder zegt ze: “ Ik zou graag losser willen gaan werken om de beweging  in het beeld te houden.  En soms lukt dat ook, of beter gezegd overkomt het me en als het gebeurt maakt dat me heel blij. “

Kleur is voor Lise erg belangrijk. Schilders als Wim Oepts en Alexei von Jawlensky zijn een inspiratie bron voor haar.  Ook het gedicht van K. Schippers: De Ontdekking  ‘Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.’ leeft voor haar: “Sinds ik schilder en beter kijk zie ik veel meer kleur.”

Expositie van beeldend  werk van  Cornélie Metselaar  in “de Veste”

Cornélie Metselaar is gaan schilderen na haar werk als oefentherapeute Cesar.

Ze maakt werk in opdracht voor bedrijven, portretten en leuke schilderijen ter verfraaiing van huis of tuin.


Een schuttingschilderij, een tuintafelblad en een heuse zonnewijzer. Cornélie vind haar inspiratie veelal in de natuur. Momenteel werkt ze veel met pastelkrijt. 

 

Ze vindt dat dit een hele fijne sfeer geeft. De expositie loopt van begin april tot en met eind mei

 

 

.

 

Adressen: 
Hoofdvestiging   verpleegtehuis Kalorama
Nieuwe Holleweg 12
Beek-Ubbergen   

“de   Veste”
Verzorgingshuis de Veste
Driehuizerweg 376
Nijmegen   (Brakkenstein)

Einde   persbericht Kunstcommissie Kalorama

Kunstcommissie Kalorama
nieuwe   Holleweg 12
Beek-Ubbergen
024-6847777
PR: Jan Schreurs
kaloramakunst@gmail.com

kalorama is   altijd open