Exposities Anita van Zelst en beelden van Ans Reichgelt  in Kalorama en schilderijen van Willeke van Oorschot in "de Veste Brakkenstein"

Schilderijen en pastels van Anita van Zelst in Kalorama

Vanaf 2 juni tot en met eind juli exposeert Anita van Zelst met schilderijen en pastels  in Kalorama. Anita is woonachtig in Doorwerth (Gelderland), vlakbij Arnhem.

Het is een hele bosrijke en  mooie omgeving die zeer de moeite waard is om op te zoeken!
Ze is  voornamelijk een  figuratieve kunstenares. Ze maaktschilderijen in olieverf en pastel, voornamelijk designs, patronen in vormen en lijnen, gezet in sprankelende kleuren, uitgewerkt met lijnen, bloemen en figuren.Het zijn vormen die sierlijk zijn en lijken op de Art-Deco stijl  van de jaren 30. Maar het zou ook terug te voeren zijn naar de Barok met krullen en lijnen.Ze maakt ook intuïtief werk, vlakken in kleur uitgewerkt met bloemen, vogels, vlinders en dergelijke. Tevens gezet in een vrolijke tint. Haar schilderijen schetsen een vrolijk geheel! Je wordt er blij van! Ze is er dag en nacht mee bezig om technische vaardigheden op te doen.
Door veel te wandelen en fietsen (snorfiets) word  ze door deze schitterende natuur geïnspireerd om mooie dingen te maken! Ze ervaart dan rust en stilte, wat de toon vazet om het juiste te doen.

Ze heeft geen enkele opleiding gevolgd, wel heb ze tot 1998 10 jaar les gehad op een schildersvereniging van een professionele kunstenaar in Velp. Nu werkt ze geheel zelfstandig en volgt in zijn geheel haar eigen lijn en structuur, die haar verder leidt naar datgene wat eruit springt.
Het kleurgebruik speelt in haar  werk de boventoon Ze probeert alles in harmonie te schilderen zodat haar werk rust en blijdschap kan uitstralen, zodat men er iets aan heeft als men het aan de muur hangt. Het werk was in de jaren '90-'98 verfijnd met een ingetogen karakter met zachte kleuren. Nu is het losser en uitbundiger geworden.

Om tot een geheel te komen laat ze zich inspireren door klassieke muziek en kunstboeken. 's Zomers tekent ze ook weleens buiten om technische vaardigheden op te doen met potlood en houtskool, wat haar aanzet om ook eens realistisch te werken! Dit is nog in volle ontwikkeling. Maar in hart en ziel is ze op en top figuratief kunstenaar.

Beelden van Ans Reichgelt in Kalorama

Haar  hele leven heeft Ans zich al  beziggehouden met cursussen en workshops op allerlei gebied: tekenen, schilderen, beeldhouwen, mozaieken, boetseren en afrikaans schilderen.

Als autodidact is ze  in 2001 begonnen met beeldhouwen. In 2005 is ze gaan boetseren.


Op de expositie laat ze u zien wat ik in de afgelopen jaren heb gemaakt, veel plezier met kijken.Een aantal stukken zijn ook te koop.

 

 

 

 

 

 

Willeke van Oorschot op “de Veste Brakkenstein”

Vanaf 2 juni 2012  tot en met eind juli exposeert Willeke van Oorschot met schilderijen op de Veste Brakkenstein.

 

Haar grootste inspiratie is de natuur, vandaar uit maakt ze haar werk, vaak in relatie met de kosmos, het grote mysterie. Hierdoor ontstaan werken met veel diepe en heldere kleuren.
Haar werk is in hoofdzaak intuïtief.

Dromen in kleuren, schrijven in kleuren, voelen in kleuren.


Willeke van Oorschot maakt werken in allerlei materie, zoals olieverf,  acryl en aquarel. Ook gemengde technieken horen bij haar werk.

November 2011 is ze begonnen met kruidenkunstpaletten, kruiden, waarmee heel  boeiende, verrassende en kleurrijke composities   ontstaan.
Zij vindt heerlijk met kruiden te werken,  het maken van een compositie in allerlei kleurige kruiden betoveren haar, het geeft  haar een gevoel van OER zijn.
Creëren opent, brengt mensen samen.

 

 

Adressen: 
Hoofdvestiging verpleegtehuis Kalorama
Nieuwe Holleweg 12
Beek-Ubbergen 

“de Veste”
Verzorgingshuis de Veste
Driehuizerweg 376
Nijmegen (Brakkenstein)

Einde persbericht Kunstcommissie Kalorama

Kunstcommissie Kalorama
nieuwe Holleweg 12
Beek-Ubbergen
024-6847777
PR: Jan Schreurs 0625388874
kaloramakunst@gmail.com

kalorama is altijd open