Expositie in Kalorama met schilderijen van Harry Verbeeten en beelden van Liesbeth Roorda / Expositie Zingeving in veste Brakkenstein (Mevr. Berber van Overdijk)

Liesbeth Roorda

 

Van Begin februari tot en met eind Maart exposeert Liesbeth Roorda beelden in verpleegtehuis Kalorama. Ze is vanaf de eindjaren zestig bezig met vormgeven , aanvankelijk in klei (Charles Hammes), daarna in klei, zacht- en hardsteen (Ed van Teeseling). In 1985 ontstond (na het vertrek van Ed als docent) Groep 85 {Peter Dekkers) waarin ze vooral bezig is geweest met de mathematisch technische kant van het vormgeven, in steen en karton , waardoor ze ruimtelijker is gaan denken .
Door workshops in Frankrijk is ze meer haar eigen stijl gaan ontwikkelen met meer zachtere , vrouwelijkere lijnen ; wat weer mogelijkheden gaf aan de keramiek van bv. pitfire en raku-stoken.
Medio september is de groep nog actief geweest in het project 11 The circle of stones 11 van Groep 85 in Portland , Engeland , dat vanaf 2001 tot heden in ontwikkeling is in de zgn. Dutch Corner en daar ook een toeristische trekpleister begint te worden ; haar aandeel daarin bestaat o.a. uit de zeemeermin,
de rog , de stoel en het ei {nog in wording) . Zie ook YouTube \ Portland . Ook is zij actief in Beugen.

Harry Verbeeten

Van begin Februari tot en met eind Maart 2013 exposeert Harry Verbeeten met schilderijen in verpleegtehuis Kalorama. Harry Verbeeten heeft 40 jaar lang een groothandel in zoetwaren gehad ( “het Anker” in Groesbeek). De Schilder is een echte Groesbeker. Na zijn 65ste is Harry begonnen met schilderen .

 

Hij heeft meerdere cursussen gevolgd waaronder ook modelschilderen.

 

 

 

 

Hij brengt een geheel verschillende genres, omdat het uitproberen van diverse variaties (zoals portretten, bekende objecten, bloemen en abstractie) hem het meeste plezier geeft.  Hij werkt met olie- en acrylverf en ook gouache. Niet alleen met een penseel schildert hij, maar ook met Palletmessen. Hij woont nog steeds in Groesbeek aan de Houtlaan.

 

 

 

 

 

 

Zingeving (Mevr. Berber van Overdijk)

In Februari en Maart is in de Veste een tentoonstelling met voornamelijk teksten in het kader van zingeving te zien.