Exposities in juni en juli van Guido Verhoek (schilderijen) Bep van Eck & José van Eupen (handgemaakte tassen) in verpleegtehuis Kalorama en Marjan van Inge met schilderijen in “veste Brakkenstein”

Exposite van schilderijen van Guido Verhoek in verpleegtehuis Kalorama

guidoVerhoekGuido verhoek laat vanaf begin juni in Verpleegtehuis Kalorama  zijn schilderijen zien. Het werk is afgeleid van de natuurlijke verweringsprocessen processen in de Noord-Vogezen.
Ook de zandsteen vergaat, ook al heeft die meer weerstand. De aanval van de elementen en de relatieve hardheid van het gesteente leveren een spanningsveld op. Uiteindelijk zal het gesteente splijten en verpulveren. In de zijn ruimtelijk werk verbeeldt  de kunstenaar die spanning : op het eerste gezicht zijn ze robuust, sterk… bij nadere beschouwing blijken ze fragiel, niet- eeuwig.
guidoverhoek1Via kleine riviertjes komt het verweringsmateriaal in de Rijn. Verhoek  zegt hierover: “Op de route van de Noord- Vogezen naar de Noordzee bevind  ik me ergens. Het water stroomt in Nijmegen aan mijn atelier voorbij en ik zet tekens op papier, zoals de mens ook tekens in het landschap achterlaat. Barsten en lijnen in het gesteente en ook vertikalen die de mens in het landschap neerzet als tekens van eigendom: gebouwen en steden, palen, hekjes, de vlaggenstok op de maan, vormen de basis van de inspiratie voor de schilderijen.”
Van daaruit laat hij zich inspireren door  resten van menselijke activiteiten in het landschap, zoals  bouwsels, ruïnes en verkavelingen Het werk krijgt hierdoor  een sterk  architektonisch karakter. Het  materialiseren van menselijke  energie neemt een belangrijke plaats in zijn werk in.  guido.verhoek@gmail.com

Expositie van Bep van Eck & José van Eupen met handgemaakte tassen en sieraden in verpleegtehuis Kalorama

EckvanEupenTe zien van 1 juni tot en met 30 juli in de hal van Kalorama: Handgemaakte sieraden van Fimoklei,  o.a. halskettingen en armbanden. Diverse kleuren en maten beschikbaar.

 

 

EckvanEupen2De tassen zijn gemaakt van Hoooked Zpagetti, dit is een uniek recycle  textiel  garen, gebaseerd op het actuele modebeeld, superhip. Het wordt gemaakt van kwalitatief hoogwaardig en duurzaam restmateriaal uit de mode-en textielindustrie.
Diverse kleuren en modellen beschikbaar.
Deze creaties zijn vervaardigd door: Bep van Eck  en José van Eupen.
                                   

 


 

Expositie Marjan van Inge in de “Veste Brakkenstein”

Marjan van Linge1Marjan van Linge is in 1986 afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Arnhem in mode-illustratie en –vormgeving.
Na lange tijd werkzaam te zijn geweest bij een styling-buro en meerdere reclameburo’s ging zij in 2011 van start als vrij schilder van portretten en landschappen.

 

 

Marjan van Linge3In haar spontaan naar de eindvorm toegroeiende landschappen zoekt zij naar balans tussen de doorgaans onder een laaggelegen horizon gesitueerde bodempartij en de weidse lucht daar boven.
Mede door de met paletmes en grove kwast bewerkstelligde losse, grove toets vertonen de luchtpartijen en grillige, krachtige land en –waterpartijen daaronder een grote dynamiek. Van dichtbij doen haar schilderijen wat abstract aan. Terwijl deze op grotere afstand duidelijk figuratief zijn en het oog door een subtiel spel van ritme, licht en ruimte steeds weer naar andere plaatsen wordt getrokken. Het beeld komt los van de alledaagseheid van het bestaan en ieder ziet zijn eigen wereld.


 

Verpleegtehuis Kalorama
bezoekadres: Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen
Telefoon: 024-6847777

Verpleegtehuis Veste Brakkenstein,
Driehuizerweg 376, Nijmegen

Kalorama en Veste Brakkenstein kennen geen openingstijden: altijd open dus