Exposities van Wen van der Burg (schilderijen) en Ria Engels – van Tongeren (beelden) in verpleegtehuis Kalorama en schilderijen van Harrie Verbeeten in “de Veste Brakkenstein”


Wen van der Burg exposeert schilderijen in augustus en september in verpleegtehuis Kalorama

Al veel jaren en met veel plezier werkt Wen van der Burg in het Centrum voor Doofblinden van Kalorama in Beek-ubbergen.Ook al veel jaren schildert ze. Door de jaren heen ben is ze schilderen met acryl het leukst gaan vinden. De mogelijkheden vindt ze oneindig.

Vele jaren volgt ze al lessen bij Jan van der Berg ( kunstschilder) Hij heeft haar geleerd hoe je op je gevoel kunt vertrouwen. Daarbij zijn de technieken zowel nodig als handig. Nu haar 3 kinderen volwassen zijn, is er weer meer ruimte om met het schilderen bezig te zijn. Je kunt niet zeggen dat ze een bepaalde stijl heeft. Ze laat zich inspireren. Dit gebeurt gewoon. De bloesem in de lente, de sneeuw in de straat of een dagje Amsterdam. De grachtenpanden raken haar en dit wil ze schilderen. Deze vrijheid om te schilderen wat ze wil, vindt ze heerlijk.
Inmiddels zijn er behoorlijk aantal schilderijen en heeft haar  doen besluiten op Kalorama te exposeren.In opdracht maakt ze kinder-schilderijen. Deze maakt ze dan  van bekende items zoals; Jip & Janneke of Nijntje.    (Zie een paar opdracht schilderijen). e-mail: wenskunst@gmail.com


Ria Engels – van Tongeren exposeert met beelden bij Kalorama


Van Begin Augustus tot en met eind september exposeert Ria Engels met beelden in verpleegtehuis Kalorama.Al meer dan veertig jaar woont Ria Engels in Groesbeek.

 

 

Een jaar of tien geleden bezocht ze een open dag van het hobbycentrum in Nijmegen. Daar zag ze wat voor mogelijkheden er waren om met klei te werken. Ze begon met boetseren en is er niet meer mee opgehouden. Geinspireerd door de vele mooie
technieken en stijlen.
Momenteel maakt ze  graag zogenaamde lange “dames”.Andere onderwerpen zoals vazen en schalen in de RAKU oven stoken vindt ze ook een uitdaging.Kortom op deze expositie kunt u  iets zien van wat ze in de afgelopen heeft geleerd en gemaakt.Harry Verbeeten (schilderijen) in “de Veste Brakkenstein”
 
Van begin augustus tot en met eind september exposeert Harry Verbeeten met schilderijen in de “veste Brakkenstein”.  

Harry Verbeeten heeft 40 jaar lang een groothandel in zoetwaren gehad ( “het Anker” in Groesbeek). De Schilder is een echte Groesbeker.

Na zijn 65ste is Harry begonnen met schilderen . Hij heeft meerdere cursussen gevolgd waaronder ook modelschilderen.


Hij brengt een geheel verschillende genres, omdat het uitproberen van diverse variaties (zoals

 

 

 

portretten, bekende objecten, bloemen en abstractie) hem het meeste plezier geeft.  Hij werkt met olie- en acrylverf en ook gouache. Niet alleen met een penseel schildert hij, maar ook met Palletmessen.

Hij woont nog steeds in Groesbeek aan de Houtlaan.

 

 

 

 

 

Verpleegtehuis Kalorama kent geen openingstijden 

Verpleegtehuis Kalorama, Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen
Verpleegtehuis Veste Brakkenstein, Driehuizerweg 376, Nijmegen 

www.kaloramakunst.nl   telefoon: 024-6847777

Redactie Kunstcommissie: Jan Schreurs : Kaloramakunst@gmail.com