Expositie beeldend werk Isiris bij Kalorama te Beek-Ubbergen

isiris1Tot en met eind maart exposeert de Groesbeekse kunstenares Isiris op de locatie van Kalorama in Beek Ubbergen. Op deze overzichtsexpositie toont Isiris een selectie van diverse werken.Iris Roselie, die werkt onder de naam Isiris, heeft een afgeronde opleiding aan de modeacademie, maar heeft altijd een warme belangstelling gehad voor allerlei andere vormen van kunst.

Iisiris2n 2007 kwam ze in Groesbeek wonen waar ze geïnspireerd raakte door de mooie omgeving en zich intensief ging toeleggen op het schilderen. In 2012 exposeerde ze in het Kerkje van Persingen bij Nijmegen en werd ze geselecteerd voor deelname aan de Nationale Kunstdagen te Rotterdam.In haar werk laat Isiris zich inspireren door verschillende materialen en technieken om tot een kunstwerk te komen. Spontaan werkend met de materialen en technieken ontstaat een beeld dat uitgewerkt wordt vanuit het eigen gevoel en de intuïtie. De omgeving, de natuur, kleuren en materialen spelen hierbij een rol.

Naast haar opleiding tot Holistisch Beeldend Kunstenaar heeft Isiris ook een opleiding voor het geven van kunstzinnige lessen afgerond en is ze gediplomeerd Kunstzinnig Coach Beeldend.In januari 2011 is ze gestart met Kunstatelier Isiris en verzorgt ze kunstzinnige cursussen en workshops in de omgeving van Groesbeek. Voor meer informatie: www.isiris.nl. Wij heten u van harte welkom om deze expositie te komen bezichtigen, waar u de ontwikkeling van Isiris kunt zien.

Expositie van vogelkijkkastjes van Anke van der Linden in de vitrines van Kalorama

ankevdLinden2Het is leuk om een eigen universum te creëren. Vage ideeën in haar hoofd werden concreet toen ze de kleine wereld van de vogelkastjes ging maken. Anke ziet in van alles en nog wat mogelijkheden om iets te scheppen. En daarom heeft ze dozen vol met dingen. Die verzameling sleept ze al een groot deel van mijn leven met haar mee. In die dingen is iets van haar zelf terug te vinden. En dat is de basis van de kastjes. Ze gebruikt veel voorwerpen en materialen. Ze scharrelt wat af op rommelmarkten en ze
bewaart verpakkingen.

ankevdLinden22

Er zijn veel herinneringen verweven in wat ze maakt . Zo bevat één van de kastjes een gebreid tasje dat ze maakte op twee krulspeldpennen toen ze een jaar of 10 was. De sleutelhangerrage van de jaren 60 is terug te vinden. Singeltjes van vroeger komen verkleind weer tevoorschijn. Ze maakt  ook onderdelen zelf, zoals een taart, een fontein, een zandkasteel. Het is voor haar belangrijk om ogenschijnlijk nietige of nutteloze voorwerpen betekenis te geven. In januari 2007 is ze met de kastjes begonnen en inmiddels zijn het er meer dan 50. Er is vanaf het begin een ontwikkeling waar te nemen. Ze begon met losse beelden te maken in een passende omgeving, maar na verloop van tijd ging er meer ‘gebeuren’ in de kastjes. Als kijker ga je een verhaal vermoeden. Ieder kan dat voor zichzelf invullen. Haar werk vormt een weerslag van hoe ze het leven beleeft. Soms gaat het om iets persoonlijks, soms om algemene thema’s. Door met de kastjes bezig te zijn verwerkt ze haar  eigen ervaringen. In die zin werkt het mee aan haar groei en bewustwordingsproces. De uitstraling van de kastjes is vrolijk, een beetje naïef en kinderlijk. Er zit humor in. Van toeschouwers hoort ze wel vaker dat ze blij worden van haar  kastjes. Ze vindt dat een groot compliment.


Ben Wegh exposeert met schilderijen in de Veste Brakkenstein te Nijmegen

BENWEGH1Tot en met eind maart 2014 exposeert Ben Wegh zijn schilderijen in Veste Brakkenstein. Ben is geboren te Gendt in1951.In zijn jeugd was hij al geïnteresseerd in tekenen/schilderen.Omdat zijn ouders zijn hobby stimuleerden, kreeg hij een schriftelijke cursus aan de Famous Artist School for Talented Young People in Amsterdam Osdorp, waar hijheel veel van opgestoken heeft. Door deze cursus kreeg hij inzicht in de mogelijkheden die er zijn wanneer je de wereld ziet door de ogen van een kunstenaar.Dit uit zich nog steeds in de diversiteit van zijn schilderijen .In 1973 is Ben getrouwd en gaan wonen en werken in Groesbeek .De daaropvolgende tijd heeft hij zich  grotendeels gericht op zijn ontwikkeling als instructeur bij Energiebedrijf PGEM/NUON, Alliander .Schilderen beperkte zich tot een aantal muurschilderingen op slaapkamers van kinderen van familie en wat opdrachten voor bekenden.Hij ging mij steeds meer richten op het werken met olieverf.Mede door de opleiding, die hij volgde bij kunstenaar John Zeiner in Gennep, is zijninteresse in realistisch schilderen, en zijn niveau gestegen.Hij leerde hem  om meer contrast, kleur en dieptewerking in mijn afbeeldingen te brengen.

BENWEGH2In 2009 nam hij het initiatief om voor het eerst naar buiten te treden met zijn werk door zich aan te melden voor de Groesbeekse Kunstroute. Dit is hem zeer goed bevallen, mede door de positieve reacties die hij  tijdens dat
weekend ontving.Na een cursus fijnschilderen bij ART Patout in Deventer en de portretacademie in Hongarije vind hij  het leuk om zijn huidige werk te exposeren op diverse lokaties zoals de Veste te Brakkenstein.

Verpleegtehuis Kalorama
bezoekadres: Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen
Telefoon: 024-6847777

Verpleegtehuis Veste Brakkenstein,
Driehuizerweg 376, Nijmegen
Kalorama en Veste Brakkenstein kennen geen openingstijden: altijd open dus