Expositie van Miriam Spaan met beelden  en schilderijen van Marielle Poelen  en sieraden (diverse kunstenaars) bij Kalorama tot en met eind Juli


Marielle Poelen


marielle poelen 1Marielle vindt het leuk om mensen trots te laten zijn op wat ze doen of wat ze maken. Ze heeft jarenlang in het voortgezet speciaal onderwijs gewerkt maar besloot haar passie te volgen en is voor zichzelf begonnen.
Ze dirigeert 5 koren en ze geeft cursussen en creatieve workshops bij haar thuis. Ook speelt ze accordeon en piano. Ze verstaat de kunst om mensen zelf hun eigen creativiteit te laten ontdekken en haalt het beste uit de mensen die ze begeleidt naar boven. Ze probeert door zingen en schilderen kinderen en volwassenen in hun vrije tijd blij te maken. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk.

marielle Poelen 2Ze houdt van kleur, zowel in haar schilderijen als in haar koren. De koren zijn kleurig van naam,muziek en uitstraling. Ochaarm, Tmag geen naam hebben, Smartappies, Leed en Vermaak, Gitta, Gunther und die Schlagerfreunden.
Plezier staat voorop! Iedereen kan zingen en schilderen. Marielle schildert met acryl, olie, tekent met potlood, krijt, wasco, aquarel op hout, doek, papier en glas.Portretten, abstracte cirkels, mensen, dieren, glazen vazen, pentekeningen.

Met Marielle is het nooit saai, ze is altijd bezig om nieuwe wegen te bewandelen en sluit aan bij wat de mensen willen.
www.bymariel.nl

Miriam Spaan

miriamSpaanklein1Puurheid, kracht, emotie en schoonheid is iets wat in het werk van Miriam Spaan een  terugkerend thema is. Op verschillende manieren abstract maar vaak ook in ronde mensvormen geeft ze uiting aan emoties die haar bezig houden. Thema's als verlangen, liefde, loslaten, moederschap en het zoeken naar een evenwicht zijn prachtig uitgewerkt.

Kenmerkend is haar strakke vormgeving en de kracht die uit de beelden spreekt.Miriam bouwt haar beelden op uit klei waardoor ze soms voor technische moeilijkheden komt te staan. Er moet altijd rekening gehouden worden met de mogelijkheden en beperkingen van hetmateriaal.

De beelden worden op hoge temperaturen gebakken en op verschillende manieren afgewerkt.Soms worden ze voorzien van een kleurlaag en soms worden ze geglazuurd.Miriam heeft gedurende een aantal jaren les gehad van Beeldend Kunstenaar Gerrie Hoose en exposeert inmiddels met veel succes


Expositie van Sieraden in de vitrine bij Kalorama

In de maand Juni en Juli exposeren kunstenaars hun sieraden in de vitrine.

De Kunstenaressen zijn:


-Ineke Frederiks

-Dicky van Leth

-Leonie Megens

-Ellie Smulders

Ze exposeren een brede variëteit aan prachtige sieraden die te koop zijn!

Expositie Erik van ‘t Hullenaar tot en met eind Juli in “de Veste”


erikhullenaar1In december vroeg Ien Wildenburg van de kunstcommissie van Kalorama of Erik van ‘t Hullenaar wilde exposeren in Veste Brakkestein.
Het leek hem een mooie gelegenheid om een beknopte overzichtsexpositie in te richten. Om stil te staan - realiseerde hij zich -  bij 30 jaar fotojournalistiek.De eerste betaalde foto maakte hij in 1984 voor het Nijmeegs Dagblad op een steenworp afstand van de Veste. Het ging om de kruising van de St. Annastraat en de Scheidingsweg .
Erik heeft  het vak ‘geleerd’ bij de Nijmeegse fotokring Meer Licht en bij de Wijkkrant Nijmegen-Oost. Op legendarische fotoavonden bespraken ze bij Meer Licht kritisch elkaars werk. Werk dat ze ‘vrij’ maakten of op groepsuitstapjes, o.a naar de Belgische kust.

ericvhhullenaar2In die tijd ging hij ook aan de slag als fotograaf-vrijwilliger voor de wijkkrant Nijmegen-Oost. Na de kruising-foto werd hij freelancer voor het Nijmeegs Dagblad.

 

 

Om na een kort dienstverband bij het Arnhems Pers Agentschap, te gaan freelancen voor De Gelderlander en de Radboud Universiteit.

Hij heeft niet één specialisme. Als fotojournalist wordt van je verwacht om op veel deelgebieden uit de voeten te kunnen. Zo maakt hij met even veel plezier zowel landschap- als portretfoto’s. Niet altijd is de grens tussen vrij werk en opdracht werk even duidelijk. Het is een cliché: Maar hij heeft van zijn hobby zijn beroep kunnen maken. Een beroep dat hij nog steeds met heel veel plezier uitoefent.


Verpleegtehuis Kalorama
bezoekadres: Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen
Telefoon: 024-6847777

Verpleegtehuis Veste Brakkenstein,
Driehuizerweg 376, Nijmegen
Kalorama en Veste Brakkenstein kennen geen openingstijden: altijd open dus