Expositie van Henny en Heidi Roessink-Verbeeten bij Kalorama

hennie verbeeten Henny Verbeeten en Heidi Roessink-Verbeeten exposeren hun schilderijen vanaf heden tot eind september bij verpleegtehuis Kalorama. Henny Verbeeten werkte in zijn professionele leven als fotograaf. Met zijn ontwikkelde vakmansoog gaf hij op latere leeftijd o.a. vorm aan beelden en schilderijen.

Als autodidact heeft hij een geheel eigen stijl ontwikkeld. Deze kenmerkt zich vooral door een kleurrijke en eenvoudige weergave van elementen uit zijn naaste omgeving, natuur en sport

heidi verbeeten

Geïnspireerd door haar vader en zoon Pim, begon Heidi met het volgen van schilderlessen en diverse workshops bij Jacqueline van Munster (ww..jacquelinevanmunster.nl). Onder haar leiding experimenteert zij met vorm en kleur. Zij haalt haar inspiratie vooral uit haar reizen en leven in het buitenland. Jaarlijks exposeert zij met haar schildersgroep op diverse plekken in de omgeving van Zutphen. Een deel van haar werk is langduriger te bezichtigen bij Albert Lentink in Dieren (www.scandinavischdesign.com)

 

Expositie Marielle Poelen

Expositie van beschilderde glazen bollen van Marielle Poelen bij Verpleegtehuis Kalorama tot en met eind augustus. Eerder exposeerde Marielle bij Kalorama haar schilderijen. Marielle vindt het leuk om mensen trots te laten zijn op wat ze doen of wat ze maken.
Ze heeft jarenlang in het voortgezet speciaal onderwijs gewerkt maar besloot haar passie te volgen en is voor zichzelf begonnen. Ze dirigeert 5 koren en ze geeft cursussen en creatieve workshops bij haar thuis. Ook speelt ze accordeon en piano.
Ze verstaat de kunst om mensen zelf hun eigen creativiteit te laten ontdekken en haalt het beste uit de mensen die ze begeleidt naar boven.
Ze probeert door zingen en schilderen kinderen en volwassenen in hun vrije tijd blij te maken. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk.
Ze houdt van kleur, zowel in haar schilderijen als in haar koren. De koren zijn kleurig
van naam,muziek en uitstraling. Ochaarm, Tmag geen naam hebben, Smartappies,
Leed en Vermaak, Gitta, Gunther und die Schlagerfreunden.Plezier staat voorop! Iedereen kan zingen en schilderen. Marielle schildert met acryl, olie, tekent met potlood, krijt, wasco, aquarel op hout, doek, papier en glas.Portretten, abstracte cirkels, mensen, dieren, glazen vazen, pentekeningen.Met Marielle is het nooit saai, ze is altijd bezig om nieuwe wegen te bewandelen sluit aan bij wat de mensen willen.

Expositie van Tiny Peerenboom in de Veste ( Postuum)

tiny Peerenboom Tot en met eind september kunt u het werk van Tiny Peerenboom bekijken in de Veste Brakkenstein.
Twaalf jaar geleden was Tiny Peerenboom-Boschman begonnen met haar grootste hobby schilderen. Schilderen was haar passie. Soms waren haar werkstukken bedoeld en soms onbedoeld, maar altijd even prachtig.
Ze was er zelf trots op en haar kinderen natuurlijk ook. Toen ze mocht exposeren in de Veste in Brakkenstein, was ze super trots. Helaas mocht ze het niet meer meemaken.


tiny peerenboom2 Vijf jaar geleden werd er helaas een ongeneeslijke ziekte geconstateerd waaraan ze jongstleden 17 april is overleden.
De mooiste schilderijen van haar die haar kinderen hebben uitgekozen hangen tot en met eind september in de Veste in Brakkenstein, waar ze te bewonderen zijn. Haar kinderen zijn er zeker van dat hun moeder over de schouders van de bezoekers meekijkt om te kijken wat u ervan vind.


Mocht u interesse hebben in een schilderij, dan kunt u contact op nemen met Jacqueline van Summeren tel 024-3563559

 


Verpleegtehuis Kalorama
bezoekadres: Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen
Telefoon: 024-6847777

Verpleegtehuis Veste Brakkenstein,
Driehuizerweg 376, Nijmegen
Kalorama en Veste Brakkenstein kennen geen openingstijden: altijd open dus