Expositie van schilderijen van Monique Heijnis sieraden van Loes Halsema bij verpleegtehuis Kalorama tot en met eind maart 2015

Schilderijen van Monique Heijnis


moniqueHeijnisKleinTot eind maart kunt u ruim 30 schilderijen/ aquarellen  van MoniqueHeijnis bewonderen in verpleegtehuis Kalorama in Beek.Monique is een aantal jaren geleden begonnen met schilderen bijAnneke Dekkers. Daar heeft ze kennis mogen maken met diversetechnieken. Aquarel sprak haar erg aan, later is daar ook acryl bijgekomen.


MoniqueHeijnisKlein1Inmiddels heeft ze, door verscheidene cursussen, workshops en veellezen over schilderen, zich de schilderkunst eigen gemaakt en wil haar schilderijen en aquarellen nu graag aan u laten zien. De grote van de kunstwerken variëren van klein (18 x 24 cm ) tot groot (100 x 100 cm ). Bloemen inspireren haar enorm door hun grote kleurenpracht en mooie vormen. Dat is ook de reden dat Monique met passie bloemen schildert. Ze doet dat in een realistische stijl met soms een abstract tintje.Voor haar is het elke keer weer een uitdaging om het plaatje in haar hoofd goed op papier/doek te krijgen. Als dat dan gelukt is, geeft dat enorme voldoening!


Sieraden van Loes Halsema


LoesHalsemaTijdens een vakantie in Gent (België) ontdekte Loes Halsema een winkeltje waar ze etagères zag staan die van oud servies gemaakt waren. Het idee sprak haar erg aan en eenmaal terug in Nederland begon ze rommelmarkten en kringloopwinkels af te struinen op zoek naar mooie oude bordjes en kopjes. Omdat blauw haar lievelingskleur is, beperkt ze zich daarbij tot die kleur. Zo ontstond een verzameling oude serviesstukken, waaruit ze put als ze een etagère maakt. Ze zijn stuk voor stuk uniek, hier ziet u enige voorbeelden. Omdat dit een hobby van haar is en ze er niet hoeft te leven, houd ze de prijzen ervan laag. Leuk om cadeau te geven aan iemand, eventueel aangevuld met lekkere chocolaatjes en/of koekjes! Maar ook hartige hapjes, kun je leuk erop uitstallen!

LoesHalsema2

 

Ook maakt ze  kettingen, waarbij ze vaak gebruik maakt van vilten kralen, aangevuld met kralen van andere materialen (hout, glas enz.) Elke ketting is enig in z’n soort en zeer draagbaar.U kunt enkele voorbeelden hiervan zien (en kopen) in de ontvangsthal van VerpleeghuisKalorama in Beek vanaf heden t/m eind maart 2015.


Verpleegtehuis Kalorama

bezoekadres: Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen

Telefoon: 024-6847777

 

Kalorama kent geen openingstijden: altijd open dus!

PR kunstcommissie verpleegtehuis Kalorama

e-mail : kaloramakunst@gmail.com (Jan Schreurs)