Schilderijen van Oda en Riek v/d Heyden en beelden van Twan Elissen bij verpleegtehuis Kalorama

Schilderijen Riek en Oda v/d Heyden

OdaEnRiekvdHeyden1Tot en met eind November zijn bij Kalorama de schilderijen van Riek en Oda v/d Heyden te zien.
Riek en Oda zijn twee schilderende zussen. Ze zijn er al jaren mee bezig.
Op 2 oktober hebben ze samen hun werk opgehangen bij Kalorama. Ze werken echt samen en inspireren elkaar enorm.

 

Ze zijn autodidact. “We zijn doeners en proberen van alles uit” zo zeggen ze zelf. Oda woont in Milsbeek en Riek in Zeeland.OdaEnRiekvdHeyden2 De kunstwerken zijn vrij geschilderd met veel plezier, kleurrijk, fris. Ze werken met echte verf  op platen; net zoals de oude meesters. De afbeeldingen zijn zeer afwisselend. Ook zijn er grote schilderijen te zien op jute. Ook werken met plakkaatverf. Nu zijn ze  bezig met een strippopje: Capriaatje en Capriootje, 2 figuurtjes vrlijk en komisch. Deze zijn ook te zien bij Kalorama.  
 

Beelden van Twan Elissen

In verpleeghuis KALORAMA te Beek is in de maanden oktober en november een expositie te zien van beelden van de hand van Twan Elissen. Hij is lid van Piëtra, een groep van 25 amateurbeeldhouwers in Nijmegen en doet al jaren mee met de groepsexposities in het Persings kerkje. Zijn werk was vooral thuis te zien tijdens de kunstroutes in Groesbeek , zoals 29 en 30 aug. j.l. Verder was er een solo-expositie in de Bieb  en een duo-expositie (samen met Andrea Ruijters) in de prot. kerk in Groesbeek. Een tiental jaren geleden exposeerde ook al in Kalorama, toen samen met Anke de Coole.

 

 

 

Over zijn werkwijze als beeldhouwer zegt hij op de website van Piëtra (www.beeldhouwen-pietra.nl) het volgende: “ Ik werk vaak intuitief vanuit de vorm van de steen en ervaar een grote vrijheid in het beeldhouwen. Ik heb het figuratieve nodig en hou ook van lijnen en van beweging in de vormgeving. Iets menselijks uitbeelden- ook al is dat primitief uit de steen gehakt- dat boeit me. Het moet uiteindelijk iets worden wat ik waardevol vind. Tijdens dat proces onstaat er vaak al een (werk)titel. Zo is o.a. het thema verbondenheid vaak in mijn beelden terug te vinden. Op deze manier beleef ik zelf veel aan mijn beelden n.l. uitdrukken wat me boeit en wat er innerlijk in mij omgaat. Soms vind ik een gedicht dat in woorden uitdrukt wat ik uitgebeeld heb”.Hij hoopt dat veel bezoekers van deze expositie ook geboeid raken door zijn beelden.

Verpleegtehuis Kalorama

bezoekadres: Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen

Telefoon: 024-6847777


Kalorama kent geen openingstijden: altijd open dus

PR kunstcommissie verpleegtehuis Kalorama

kaloramakunst@gmail.com (Jan Schreurs)