Expositie van schilderijen van Doro Krol en taktila-objecten van Yvonne van der Laan (alias Gedichtenlaantje) bij Panorama en expositie van de heer van Tongeren bij de Veste Brakkenstein.

Yvonne van der Laan (alias Gedichtenlaantje)

yvonnevanderlaanklein1Van 4 februari tot 29 maart 2017 exposeert schrijfster/beeldend kunstenares Yvonne van der Laan (alias Gedichtenlaantje) bij Kalorama.

Yvonne van der Laan is 47 jaar en schrijft vooral poëzie en positieve gedachtenspreuken. Haar boek “Positiefjes” dat in 2012 is verschenen (en waarmee ze KWF Kanker Bestrijding steunt) is voor blinden en slechtzienden kosteloos in braille aan te vragen bij de Bibliotheekservice Passend Lezen. De schrijfster kan haar gedichten en spreuken ook uitwerken in braille, als brief-cadeau, of ingelijst om neer te zetten of op te hangen en zo vaak te lezen als je maar wil.

yvonnevanderlaanklein
Ook met haar kunst (ze tekent, schildert, boetseert en maakt beeldhouwwerken) timmert ze aan de weg om haar creaties toegankelijker/voelbaar te maken voor blinden en slechtzienden: Zo heeft ze in haar kunstwerk-serie “Color Square” inmiddels voelbare ribbel-varianten gemaakt, in wit en in aquarel-uitvoering. Sinds kort werkt ze samen met Studio Xplo van Jofke van Loon die de Taktila Methode® heeft uitgebracht (met vijftien voelbare kleuren). Daardoor kunt u in deze expositie voor het eerst kennismaken met een aantal “Color Square”-werken in Taktila-uitvoering. In de expositie staan ook een aantal beelden die gevoeld mogen worden. Wordt u nieuwsgierig naar meer werken van deze veelzijdige kunstenares? Neem dan een kijkje op haar websites www.gedichtenlaantje.nl en www.gedichtenlaantje.com of haar facebookpagina’s https://www.facebook.com/gedichtenlaantje/ en https://www.facebook.com/PositiefjesGedichtenlaantje/ en haar wordpressblog: https://yvonnevanderlaan.wordpress.com

Expositie van schilderijen van Doro Krol bij Panorama

dorokrolklein1Doro Krol exposeert van 4 februari tot en met 31 maart bij Kalorama. Doro Krol, voormalig nachtburgemeester van Nijmegen, laat zich voor haar kunst inspireren door Nijmeegse landschappen en herkenbare plekken in en rondom Nijmegen, Ooij en Beek, de bruggen en de omliggende omgeving. Ze kijkt en zoekt naar mooie composities die ze met haar oog voor detail en natuurlijk interesse voor schoonheid perfect weet te vatten in kleine pareltjes.

dorokrolklein2De werken van Doro zijn herkenbaar aan hun rijke vormen en kleuren, de eenvoud en verstilling; een ontroerende combinatie die letterlijk tot de verbeelding spreekt. De werken van Doro Krol zijn te koop, Een andere formaat van hetzelfde werk kan ook gemaakt worden! Telefoon: 06 1890 38 87. Mail: dkrol@fo.nl. Meer informatie op www.dorokrol.nl. Daarnaast doet ze ook opdrachten, portretten, huizen, landschappen e.d. Er zijn ook Kunstwerken te zien van 2006-2012 (schilderijen en mixed media) gaan over thema’s als mens, landschap en dier. Zij zoekt naar de essentie van het onderwerp. In het bijzonder is ze geïnteresseerd in de rijkheid aan vormen die men kan vinden in de natuur en de vormentaal van vreemde culturen. Kenmerkend zijn de bijzondere materiaalkeuzes. Het werk spreekt aan door eenvoud, verstilling en het rijke kleurgebruik. "Wie stil is, geeft de ander ruimte om ook stil te zijn, om zichzelf te zijn. Om stil te worden, is helemaal niets nodig."

Doro exposeert in binnen- en buitenland. In galeries van Praag tot Amsterdam, in musea van Rotterdam tot Parijs, in de buitenlucht van Oerol tot aan Armada aan de Waal. Met haar Animal Cabinet vulde zij gedurende drie maanden de gehele bovenverdieping van het Natuurmuseum in Luxemburg, maar ze geeft ook kortdurende performances van haar dierenkunst zoals te zien was in de tuin van het Museum Kroller-Muller
.

Expositie van de heer van Tongeren bij de Veste Brakkenstein

De heer van Tongeren exposeert vanaf begin februari 2017 foto's bij de Veste Brakkenstein.

Verpleegtehuis Panorama en Veste Brakkenstein kennen geen openingstijden
 
bezoekadres:

Panorama :Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen
Telefoon: 024-6847777
 
Verpleegtehuis Veste Brakkenstein,
Driehuizerweg 376, Nijmegen
 
Redactie Kunstcommissie Kalorama : Jan Schreurs : Kaloramakunst@gmail.com