Exposities bij vestiging  Panorama en Veste Brakkenstein tot en met eind mei 2017

Expositie tekeningen en schilderijen van Lianne Simons bij Panorama

liannesimonsLianne exposeert tot en met eind mei 2017 bij Panorama. Tekenen heeft Lianne haar hele leven als graag gedaan. Tekenen met houtskool en potlood was heel leuk , tot ze in de negentiger jaren vond , dat ze zich aan schilderen moest wagen.

De kleuren en de energie die daarin steekt, trokken haar  het meest. Gevoelens uiten en verwerken door middel van schilderen vond ze ideaal.

Als autodidact zag ze haar vaardigheden veranderen, maar zonder zich vast te willen leggen op een bepaalde techniek of thema.

Dieren, mensen en vormen zie je in haar meeste schilderijen terug.

Het verwerken van andere materialen  en werken  met verschillende ondergronden is iets waarmee Lianne experimenteert.


Twee jaar geleden is ze  gestopt met werken als zelfstandige fysiotherapeut / osteopate  / kinderfysiotherapeut waardoor ze zich  nu helemaal op haar hobby's heeft gestort. Waarvan schilderen  de belangrijkste is.

Deze tentoonstelling maken, samen met  haar zus Inge, is voor  haar een primeur.


Expositie keramiek van Inge Spijkerman bij Panorama


ingespijkerman2kleinTot en met eind mei exposeert Inge Spijkerman samen met haar zus keramiek bij Panorama. Als kind heeft ze  twee keer een korte cursus kleien gedaan op de Lindenberg in Nijmegen, ze riep toen al: als ik later groot ben ga ik kleien. Ze volgde een studie, de pedagogische academie op de Groenewoudseweg, te Nijmegen ze ging aan het werk, trouwde, verhuisde naar Schagen, kocht  een oud huis en had er geen tijd meer voor.

Maar 23 jaar geleden tijdens de tweejarige Crejat-cursus kwam ze weer opnieuw in aanraking met klei, de grondstof voor alle keramische objecten.

Ze werd er weer zo door gegrepen dat het nu toch echt tijd werd voor een eigen ruimte, een eigen oven en een gedegen keramiekcursus. Deze heeft ze  8 jaar op het Artiance (centrum voor de kunsten) in Alkmaar gevolgd. Door eerst gebruik te maken van mallen kon ze al snel leuke resultaten zien.

Maar al snel ging ze met vrijere vormen aan de gang.

ingespijkerman1kleinNa 22 jaar werkzaam te zijn geweest in het speciaal onderwijs is ze in 2000 gestopt met deze baan, daardoor kreeg ze nog meer tijd om met de klei te experimenteren en een eigen stijl te ontwikkelen. Inmiddels geeft ze nu  zelf ook cursussen in haar  eigen atelier in kleine groepen zodat er voor ieder veel aandacht is. Ook heeft ze in verschillende galeries geëxposeerd,  Galerie Anubis in Budel-Schoot Noord-Brabant, Galerie Pepijn in Medemblik  en in het ’t Raedthuys te Barsingerhorn, kunstplein in Schagen, in Oudensluis, in Lietsewierem in Friesland en op meer plaatsen in het land.

De laatste jaren probeert ze de klei te combineren met andere metalen zoals hout en ijzer.

Ze maakt  gebruik van veel technieken als (naked)-raku, smooroven, pittfire, inbranden van paardehaar, en werkt met oxides en verschillende soorten onderglazuren.

“Van klei kun je alles maken, je eigen fantasie is je enige beperking”

Exposeren in het verpleeghuis Kalorama heeft voor haar een extra lading, haar opa, dokter  Piet van Hasselt, was een van de oprichters van Kalorama.


Expositie schilderijen van Nicoline Hendriks bij Veste Brakkenstein


nicolineHendriksKleinTot en met eind mei exposeert Nicoline Hendriks haar landschappelijke schilderijen bij Veste Brakkenstein.


Tijdens het reizen door Chili en Croatie, een fietstocht  langs  de Maas en Waal, een  wandeling in de Hatertse vennen,  is Nicoline vooral gefascineerd geraakt door hoe de elementen in de natuur en cultuur zich  verhouden en elkaar versterken. De dynamiek van rivieren, de lichtval en expressie van kleuren. Soms van zichzelf al surrealistisch. Voor haar al jaren een inspirerende uitdaging om haar ervaring hierbij in een beeld te vangen. Ze  werkt met acryl en gemengde technieken.
Haar  werken hebben geen specifieke titels. Laat je verrassen en je hebt vast je eigen beelden van de betekenis.


Contact: Voorbij de eigen Horizon:
 https://www.facebook.com/landschappennicolinehendriks/


Verpleegtehuis Panorama en Veste Brakkenstein kennen geen openingstijden

bezoekadres:


Panorama :Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen

Telefoon: 024-6847777

Verpleegtehuis Veste Brakkenstein,

Driehuizerweg 376, Nijmegen