Expositie Dicky van Leth  en cursisten Marielle Poelen bij verpleegtehuis Panorama te Beek-Ubbergen en schilderijen van Lizette Verhoeven bij de Veste Brakkenstein

Expositie van sieraden Dicky van Leth bij verpleegtehuis Panorama te Beek-Ubbergen


dickyvanLeth2In de maanden Juni en Juli 2017  exposeert Dicky van Leth in de hal van het verpleeghuis Kalorama. Dicky (van Leth) de Ruiter is een geboren Nijmeegse. Ze woonde met haar gezin regelmatig in het buitenland: Zuid Amerika, Afrika en Bangladesh.

Na haar verblijf in het buitenland is zij 25 jaar geleden met edelsmeden als hobby begonnen. Mogelijk speelden de genen een rol hierbij: haar vader, Jan de Ruiter was juwelier in Nijmegen. Zij begon haar hobby met een opleiding in het Kunstcentrum De Lindenberg in Nijmegen. Momenteel is zij met haar hobby bezig bij het ‘Creatief Centrum Nijmegen (Tolhuis)’.

In de afgelopen jaren heeft zij zich kunstzinnig verder ontwikkeld in het vervaardigen van sieraden in de ruimste zin.  Voor haar sieraden maakt ze gebruik van een grote verscheidenheid aan materialen, zowel in enkelvoud als in een combinatie van die diverse materialen.. Zij werkt met zilver, goud, glas, edelstenen, schelpen, kralen en een variëteit aan andere materialen. De kleur en vorm van haar sieraden variëren van klein tot groot en laten een enorme verscheidenheid van vormen en kleur zien.

Deze vorm en kleur zijn voor Dicky de basis bij het adviseren van toekomstige draagsters (dragers) over het gebruik van haar werk. Zij is van mening dat elk van haar sieraden bij een bepaalde persoon past, dat betreft zowel kleur als vorm en grootte. Haar werk en stijl is een product van haar slogan: “Met mijn sieraden breng ik kleur op jouw lijf!”


Expositie van cursisten van Marielle Poelen bij Panorama

MariellePOelenIn juni en juli is er bij Kalorama een expositie te zien van cursisten van By Mariel. Het werk is zeer gevarieerd, zowel het niveau als de onderwerpen. De cursisten zijn in de leeftijd van 40 tot 85 jaar.De schilderuurtjes zijn altijd gezellige uurtjes. Iedereen bekijkt elkaars werk, steekt wat van elkaar op, maakt het hoofd even leeg en kletst met elkaar . Marielle probeert altijd het beste mariellePoelen2in haar leerlingen naar boven te halen. De sfeer staat voorop, want in een goede sfeer is het goed werken. Van Marielle zelf staan er vazen beschilderd met glasverf en er hangen tasjes beschilderd met honden. Veel kijk plezier!


Expositie schilderijen Lizette Verhoeven bij Veste Brakkenstein

LzetteverhoevenTot en met eind juli hangen er schilderijen van Lizette Verhoeven bij Veste Brakkenstein. Schilderen is voor haar totale ontspanning.

Aandacht naar haar gevoel en kleuren geïnspireerd door alles om haar heen, ze vindt het heerlijk om dat op doek weer te geven. Abstracte werken maar ook afbeeldingen die haar aanspreken werkt ze uit op haar eigen manier. Kleurrijke schilderijen maakt ze het liefst wat men ook terug ziet in de lizetteverhoeven3werken. website:    www.lizetteverhoeven.com

 

 

 

 

 

 

bezoekadres:

kalorama kent geen openingstijden en is altijd open.

Panorama :Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen

Telefoon: 024-6847777

Verpleegtehuis Veste Brakkenstein,

Driehuizerweg 376, Nijmegen