Expositie Hilleke van Gils en Jet Laheij bij Panorama in Februari en Maart 2018

Expositie Schilderijen en foto's van Hilleke van GIls

hillekevangilsKleinTot en met eind Maart 2018 exposeert Hilleke bij Panorama, ze houdt van kleuren, letterlijk en figuurlijk. Ook is het voor haar een uitdaging om spanning te zoeken of het zelf spannend te maken door buiten het vierkant te treden. Creeren op schilderdoek en door fotografie zodat het bestaanrecht krijgt. Zowel bij het schilderen als bij het fotograferen wil ze graag iets toevoegen of juist dingen weglaten, uitvergroten of juist verkleinen, maar vooral liefst anders dan anders en zelfs gebruik maken van onverachte toevalligheden.

De doeken waarop vaak veel te zien is en die klerurijk zijn, lenen zich ook voor bedrijven en instellingen in bijvoorbeeld vergader- en/of wachtruimtes.

Nog altijd is ze op zoek naar de kleur rood bij de eerste voorjaars zonnestraal met haar ogen dicht.

www.hillekevangils.nl/www.kleurkunst.com

Expositie Jet Laheij in Panorama

JetLaheijKlein1Jet Laheij is al vele jaren scheppend bezig als tuinontwerpster en juist dat creatieve aspect bracht haar ertoe om zich ook in de beeldende kunst te verdiepen. Na een tweejarige cursus bij de Nijmeegse keramist Toon Thijs begreep zij dat haar hart meer lag bij het omzetten van klei in brons. In 2004 sloot zij zich aan bij een bronsgietcollectief onder leiding van Loek Hambeukers in Beers.

Inspiratie voor haar beelden haalt Jet Laheij uit de vrouw, de natuur en figuratie. De laatste jaren is zij daarnaast geinspireerd geraakt door (corten)staal. Haar nieuwste project is een uitvergroot model van een vouwblaadje.

Jet Laheij is in 1950 geboren in Nijmegen. Zij heeft vele jaren gewerkt op de Nijmeegse universiteit en begon in 1989 aan de Hogeschool Larenstein aan de opleiding tot hovenier, zich met name toeleggend op tuinontwerp. Tot op de dag van vandasag combineert zij het ontwerpen met de beeldende kunst. Zij ziet zichzelf als schepper van beeldtaal.

 

www.jetlaheij.nl

 

bezoekadres:

kalorama kent geen openingstijden en is altijd open.

Panorama :Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen

Telefoon: 024-6847777

Verpleegtehuis Veste Brakkenstein,

Driehuizerweg 376, Nijmegen