Expositie van Jan Peelen en Caroline van den Boomen-Verkoelen bij Kalorama


carolineVandenBoomenKlein
Van 10 februari t/m 29 maart 2019 exposeren Jan en Caroline hun werk bij kalorama.

In 2015 leerden Caroline en Jan elkaar kennen tijdens het bridgen. Daar ontdekten ze dat ze nog een andere hobby deelden: tekenen/schilderen. Dit heeft geleid tot gezamenlijke creatieve cursussen en uiteindelijk tot deze eerste gezamenlijke expositie.


Caroline van den Boomen-Verkoelen (geboren in 1968) tekent al graag vanaf jonge leeftijd. Tijdens haar studie en carrière kwam het er niet van om te blijven tekenen. Echter, toen ze een aantal jaren geleden meer tijd kreeg heeft ze haar oude hobby met enthousiasme opgepakt en is

gestart met teken- en schildercursussen. Caroline houdt ervan om te variëren in materialen, maar ook in onderwerpen en gedetailleerdheid, waardoor zij een diversiteit aan werken maakt.


janPeelenKlein

Jan Peelen werd na zijn pensionering geïnspireerd door het enthousiaste tekenen van zijn kleinzoon. Hij startte met teken- en schildercursussen. Hij begon met tekenen - met potlood en houtskool -

en maakte daarna de overstap naar acrylverf. De sfeer van het mooie landschap en karakteristieke dorpsleven boeit hem. Fascinerend vindt hij ook het schilderen van expressieve hoofden en dierenmotieven.


Met veel plezier willen ze in Kalorama een aantal van hun tekeningen en schilderijen laten zien. U vindt werken uitgevoerd met acrylverf, maar ook met aquarelverf, houtskool en potlood.


Graag nodigen ze u uit een kijkje te komen nemen. Ook nodigen ze u van harte uit om tip en feedback te geven: caroline.verkoelen@gmail.com en peelendaamen@planet.nl

Expositie sleutelhangertjes van Sissi Laurentzen in de vitrinekasten bij Kalorama

SissiLaurentzenKleinSissi maakt sinds 2017 Sleutelhanger van engeltjes.

Het is ontstaan op de Samenloop voor hoop van KWF te Nijmegen door een vriend en tegelijkertijd tijdens haar opleiding van de Spirituele Nationale Unie (SNU).

Over haar sleutelhangertjes : Het heeft een liefde & Waardevolle betekenis gekregen doordat het een stukje is overgedragen aan haar door 2 liefdevolle mensen tijdens de samenloop voor hoop (KWF) Voor haar is het zo dat de kracht in de engeltjes doorgegeven wordt voor de mensen die het aanspreken.

Hierin zit haar Kracht van Hoop, Geloof & Liefde erin gestopt dat het zich laat herinneren dat er meer is in en om ons heen en zo het geloof in het goede blijft houden ondanks de pijn. Het is het belangrijkste in wat de mens mag gaan ervaren in zijn of haar proces. Intuïtief voelt het voor haar als belangrijk dat elk mens zich bewuster mag gaan worden in zelfontwikkeling in waar de mens zich bevindt in het hier en nu, om vanuit daar een gezamenlijke liefdevol bestaan te creëren. Sinds kort worden de engeltjes gemaakt met glaskralen, kristal kralen & porselein kralen.

kalorama kent geen openingstijden en is altijd open.


Verpleegtehuis Kalorama: :Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen


Telefoon: 024-6847777