Expositie Wilma van der Loo en Connie de Graaf 3 februari t/m 25 maart

Wilma van der Loo

Van 3 febr. t/m 25 maart kunt u in Kalorama op een bijzondere manier van o.a. water en zand genieten. Het gaat om meer dan 25 werken van Wilma van der Loo, die je zou kunnen omschrijven met de term grafische fototechniek, maar die eigenlijk niet onder één noemer te vangen zijn. Een leven lang kijken naar de natuur van veraf, maar vooral ook van dichtbij en ruim twintig jaar fotografie zijn de voornaamste ingrediënten voor deze expositie. Wilma van der Loo uit Wageningen fotografeert, maar presenteert dit met iets extra’s. De uit één stuk gezaagde houten lijsten spelen daarbij een belangrijke rol. Afbeelding en lijst voegen iets aan elkaar toe. De drang om momenten van vergankelijkheid vast te leggen en zo de schoonheid te bewaren is al heel lang aanwezig. De dauw, de patronen in het zand, boomschors en water veranderen per minuut, per dag of per jaar. Deze momenten inspirereren Wilma om ze vast te houden en er iets nieuws aan toe te voegen: soms veel, soms weinig. Haar werk is meer dan een momentopname, het is een nieuwe compositie. Haar kijk op zand, water en planten is verrassend. Naast de verschillende exposities in Gelderland is ze ’s zomers op de kunstmarkt in Wageningen te vinden. Het werk zelf illustreert dit verhaal natuurlijk het best, dus komt kijken!

Connie de Graaf

Connie de Graaf maakt beelden in speksteen, albast, serpentijn, belgisch marmer en hardsteen. Sinds zij in aanraking kwam met steen, heeft steen haar niet meer losgelaten. In haar beelden wil ze elementen van het leven, zoals wind, water licht en aarde tot uitdrukking laten komen. De beelden zijn meestal abstract, laten beweging en openheid zien en nodigen uit tot aanraken. Daarom staat er tijdens de expositie “de voelsteen”, een beeld bedoeld om aan te raken voor wie dat wil. Middels diverse exposities wil Connie iedereen kennis laten maken met de kracht die steen en beeld kunnen hebben.
Ooit begonnen met beeldhouwen bij de Nijmeegse beeldhouwer Eugen Aartsen, volgt zij nu lessen bij de Rijense beeldhouwer Adriaan Seelen. Zelf verzorgt zij workshops beeldhouwen in Wijchen. De expositie loopt van 3 febr. t/m eind 28 maart.