Expositie Schilderijen van Wim van der Heijden

wimvanderheiden2016klein

Wim van der Heijden exposeert in april en mei bij Kalorama. Kenmerkend voor het werk van Wim is Kleur en Licht. Een ontdekkingstocht naar de juiste combinatie van vorm en compositie om middels geometrische vormen, grote contrasten en structuur een eenheid te realiseren. Abstract werk waarbij ruimte en sfeer wordt gecreëerd waarbij er soms stedelijke en/of landschappelijke elementen worden herkend.


wimvanderheiden2016klein2Het materiaal , de kleur en de positieve energie tijdens het werk is bepalend voor het resultaat.
Het open staan voor en het zich laten verrassen door het onverwachte is de bron van de energie. Wim van der Heijden is een geboren Nijmegenaar, studeerde aan de Arnhemse Academie voor Beeldende Kunsten. En heeft vanaf 1990 de bevoegdheid docent beelden. Naast zijn eigen beeldend werk is hij werkzaam als begeleider / docent tekenen & schilderen, (digitale) fotografie, decoratie en webdesign.

Verder is hij jaren werkzaam als activiteitenbegeleider / docent schilderen bij dagbesteding Pluryn en geef daar teken- en schilderles aan mensen met een lichamelijke beperking. Zijn doel is hierbij dat juist deze groep mensen middels beeldend werken bij zichzelf iets ontdekken en ontwikkelen wat niet ( meer ) mogelijk leek en mede daardoor weer erkenning en waardering terugvinden bij zichzelf en bij anderen.
Website: www.wvanderheijden.nl
Laat u – als kijker – ook verrassen en neem deze energie mee!

Expositie van sieraden van Maartje Kamps bij Kalorama

maartjekampsKlein Maartje Kamps heeft een grote passie : het maken van sieraden. In de maanden april en mei zijn een aantal handgemaakte sieraden van haar te bezichtigenop de expositie bij verpleegtehuis Kalorama in Beek Ubbergen.

Ongeveer 10 jaar geleden is ze begonnen met het maken van sieraden. Het begon als hobby en ze ontwierp alleen voor zichzelf en voor familie. Ze ging het steeds leuker vinden en wilde steeds nieuwe technieken uitproberen. Al gauw kregen mensen in haar omgeving interesse in haar sieraden en begon ze haar sieraden te verkopen.

Inmiddels gebruikt ze diverse technieken en werkt ze met veel verschillende soorten materiaal, zoals glas, parels, hout, keramiek, leer, textiel, rubber en de laatste tijd steeds meer met natuursteen. Elk sieraad is geheel handgemaakt en uniek. Dit houdt in dat elk sieraad in principe slechts éénmaal gemaakt wordt.

Ze verkoopt haar sieraden via braderieën, tentoonstellingen en ladies nights, via haar website (www.hartbead.biedmeer.nl) en via schoonheidssalon ‘José van Heijnsbergen’ in Malden. Daarnaast verzorgt ze ook workshops en kinderfeestjes. In de sieraden die bij de expositie te zien zijn is overal gebruik gemaakt van rubber. Ze vindt het met name leuk om een stoer product als rubber te gebruiken in combinatie met wat chiquere kralen zoals parels of natuursteen. Zo ontstaat een stoer en toch zeer elegant sieraad dat goed draagbaar is maar toch heel bijzonder.

De expositie bevat halskettingen, armbanden, oorbellen, ringen en zelfs teenslippers waarbij het bandje van de slipper versierd is met rubber. Op de foto is een aantal voorbeelden te zien van sieraden waarin op verschillende manier rubber is verwerkt tot een uniek sieraad.

bezoekadres: Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen
Telefoon: 024-6847777
PR: kaloramakunst@gmail.com