Expositie van sieraden van het Zilvergilde L'Uniek en Schilderijen van Martien Nuijen bij Kalorama


Tot en met eind mei 2019 exposeert Zilvergilde L'Uniek bij Kalorama in de vitrines.

Zoals het vroeger bij de Gilden ook gebruikelijk was, maken drie edelsmeden uit Doesburg en omgeving  ieder hun eigen sieraden, maar ze delen hun passie, inspiratie en vakmanschap met elkaar. Hun sieraden zijn altijd Uniek en ook een beetje Ludiek.


De leden van het Zilvergilde L'Uniek zijn:

Yvon Bilderbeek

yvonbilderbeekkleinZe volgde de Opleiding Beeldende Vorming en kreeg later les bij verschillende edelsmeden.

Haar stijl is organisch, veelal geïnspireerd door de natuur en architectuur. Daarbij gebruikt ze ook haar foto's als inspiratiebron.   

https://www.facebook.com/zilverdesign

 


Irene van der Horst – Bakker

irenevdHorstKleinZe volgde de Lerarenopleiding Tekenen en de opleiding Creatieve Handvaardigheid, later ook een beroepsopleiding voor edelsmeden. Ze houdt van het ambacht en vindt het mooi om iets nieuws te creëren, iets wat voor iedereen een bepaalde betekenis kan krijgen. Ze werkt het liefst naar een thema en maakt daarbij een object met een verhaal, waar het sieraad in opgenomen wordt.

website: www.atelier-iye.nl


Tiny van Zeijl

 

Ze volgde de cursus edelsmeden bij De Gruitpoort in Doetinchem. Ze zoekt naar beeldende vormen waarin het zilver tot zijn recht komt . Daardoor kan het een sieraad worden dat waardevol is voor wie het draagt. Bij haar ontwerpen  gebruikt ze soms ook zelfgeslepen stenen.

www.t-sier.nl

tinyvanzeijlklein

 

 


 

 

 

 

 

 

 

of kijk op facebook: www.facebook.com/ZilverGildeLUniek


Expositie schilderijen van Martien Nuijen bij Kalorama


martiennuijenkleinVan begin april tot en met eind mei zijn bij Kalorama de werken van Martien Nuijen te zien. Martien werd geboren op zondag 13 november 1955 in ‘t heuvelachtig dorpje Berg en Dal in een bosrijke omgeving op het hoogste punt omgeving Nijmegen.

Als kind was hij altijd al creatief bezig met tekenen en knutselen. Na een periode van ruim 42 jaar een eigen zaak bestierd te hebben is hij  sinds najaar 2017 heel actief

verder gegaan met zijn passie schilderen.

Hij is autodidact, zonder enige opleiding of cursus. Men zegt dat Martien een optimistisch mens is en dat hij positief in het leven staat.

Waarschijnlijk is dát de reden dat hij van kleur hou, zijn  werken hebben vaak vrolijke onderwerpen in welke vorm dan ook, heel veelzijdig, maar hij  kan natuurlijk ook stil staan bij serieuze zaken, zijn schilderijen vertalen zijn gedachten en humeur.


martiennuijenklein2In ’n korte periode heeft Martien grote exposities gedaan, met succes. Veel belangstelling, geweldige reacties, dat doet ’n mens goed. Het geeft hem voldoening dat men kan genieten van zijn werken en zelfs in huis willen hebben. Zijn moto “Colour your life” geef kleur aan je leven in welke vorm dan ook. Door zijn werken probeert hij  dit vast te leggen op doek, met verschillende materialen gemengd met verf. Veelzijdige onderwerpen, maar toch kenmerkend door de kracht zoals de verf op het doek is aangebracht.

 Het gevoel dat hij met schilderen heeft  is moeilijk te omschrijven, smetteloos wit doek….je begint met kleur …. droomt of is het werkelijkheid … en natuurlijk komt fantasie ook om de hoek kijken … niet wetende  wat het eindresultaat is…, net een wereldreis zonder eindbestemming …. geweldige ervaring ……zijn passie….


kalorama kent geen openingstijden en is altijd open.


Verpleegtehuis Kalorama: :Nieuwe Holleweg 12 Beek-Ubbergen


Telefoon: 024-6847777